İşletmenin Gelirini Artırma ve Maliyetleri Azaltma


İşletmelerin amaçları en az maliyetle en fazla kazanç sağlamak için  ham madde  girdisi ve iş gücü kullanarak ürün yada hizmet imal ederek kar elde etmektir. İşletmelerin maliyet kalemi olarak giderler hesaplanan maliyetler yani sabit maliyetler ile hesaplanamayan maliyetler olarak da değişken maliyetler etki eder. Bir de bunlara ek olarak gizli maliyetler bulunuyor.

 Bir işletme kar elde etmek için, satın alma, Üretim hattı, yönetim giderleri, İletişim, Nakliyat, İşçilik, enerji giderleri, mesken, pazarlama ve satış, üretim hızı, tahsilat, finans yönetimi, verimlilik,kur gibi risklerle birlikte politik ve siyası risklerin yanında ülkenin ekonomik riskleri ile karsı karsıyadır. Ayrıca Tarım ve hayvancılık gibi Hayvancılık, tarım ve meyve ile sebzelerin hastalanma riski ve fiyat değişlikliği önemli etken olup zaman zaman iflas etmelere kadar gidiyor. 

İşletmelerin giderlerini azaltmak ve gelirini artırmak için detaylı bir analizle iyileştirmeler yapılması için kararlar alınmalı ve uygulanmaya konulmalıdır. Onun için işle ilgili işini bilen kişilerden yardım alınarak gerekli yatırımlar ve deşikliklerle işletmenin verimli hale getirilmelidir. Büyük bir işletme olmak yerine küçük ama karlı bir işletme sahibi olmak daha iyidir. 

İsletmelerin en büyük giderleri İlk yatırımdan sonra sürekli olarak ham madde, işçilik, bakım ve ürün geliştirme gibi giderleri oluyor. Bu giderleri azaltmanın yollu iyi bir maliyet kontrollü  sağlayarak savurganlığın önüne geçmek gerekiyor.  İşletmelerde enerji giderlerin olan elektrik enerjisi giderleri bir haylı fazla oluyor. Çalışan sistemlerin bakımsızlığı, yanlış üretim, verimsiz elamanlar, hatalı yönetim gereksiz elektrik harcamaları bunlardan ilk akla gelenler.

İşletmelerin giderlerin biri olan elektrik enerjisini azaltmak için bir kaç tedbir alınmalı bunlar, gereksiz enerji harcayan aydınlatma, ısıtma ve soğutma sistemlerin çalışma saatleri belirlenmeli, Aydınlatma için Normal aydınlatma sistemi kurmak yerine led aydınlatma sistemleri ile  % 70 kadar tasarruf sağlanır. Isıtma ve soğutma sistemleri iyi yalıtım yapılmalı, gerektiği sıcaklıkta yada soğuklukta çalışmalı hava üretimi yapan kompresörler ve hava hortumlarında kaçak olmamalı , 

Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi en fazla elektrik harcanan yerler Sanayi ve Ticaret işletmeleridir.  Öyle ki işletmeler elektrik giderlerini sıfırladıklarında elde oluşacak kar  işletmenin aylık kazancını en az % 30 artıracaktır. Bu gün en küçük ofisin bile elektrik giderleri 300 kw  civarında başlayıp büyük iş yerlerin 30.000 kw kadar çıkıyor. Sanayi ve üretim yapan işletmelerin aylık elektrik tüketimi dudak uçuklatacak rakamlarda.

 Elektrik giderlerini azaltmak için bir çok tedbirler alınsa da en iyi yöntem kendi enerji giderini karşılamak için Yenilene bilir enerji kaynağı olan güneş enerji sistemlerine bir defa yatırım yapmaları durumunda elektriğin  kw maliyeti sadece 5 kuruşa maliyet oluyor. Oysa sistem kurdurduğunuzda  sadece 4 yıllık elektrik faturasına vereğiniz para ile kendine panellerin elektrik üretim ömür kadar bedava enerji kullanma fırsatı sunuyor. Sadece elektrik değil yakıt giderlerinizden de kurtulursunuz. 

İşletmelerin karını artırmak ve maliyetleri azaltmak isteyen iş adamları için en etkili ve kesin çözüm yollu güneş enerjisinden elektrik üretimi yapmaktır. Üstelik tüketim fazlasını devlete satarak kazanç elde eder ve başka yatırımları da finanse etme durumu da oluyor. Bu gün sadece güneş enerjisinden elektrik üreterek kar elde etmek isteyen ve yapan işletmeciler bulunuyor. Üstelik her ay elektrik faturasına ek olarak 10 farklı ücret bindirmelerinden  ve zamlardan kurtuluyor. 

Bırakın kendi enerji giderinizi hiç almadığınız hizmetler ve kesintiler için verilen para sistemi uzun vadede ödüyor. Bu durumda soyguna para vermek yerine soygun parasından elektrik üretiminizi yaparsınız. Ortalama 27 kuruş olan elektrik kw maliyeti eklerle birlikte 36 kuruşa mal oluyor yani her kw 11 kuruş soyuluyoruz. Sistem kurma durumunda soygun parasının yarısından sistemin parasını ödüyor sayılırsınız. gelin sizi bu dertten kurtaralım. Her gün bedava elektrik kullanmanın ve para kazanmanın keyfini yaşayın. Boş kalan çatılarımız para kaynağı olsun. 


Yorumlar