Güneş Enerjisine Yatırım Yapacak Olanlar



Dünyadaki güneş enerjisine olan ilgi ülkemizde daha yüksek.  Maliyetlerin düşmesi, üretimin artması ve güneş panellerinden enerji üretimi yaparak üretilen elektriğinin devletin almasının yanında enerjiye olan talep her gecen gün arterken  güneş enerjisinden elektrik üretimi mantıklı bir yatırım haline geldi. Özelikle ülkenin güneş enerjisi bakımından zengin olması güneşlenme değerlerin yüksek olmasından dolayı m2 basına verim yüksek oluyor. 

Özelikle Doğu ve Akdeniz bölgeleri güneşlenme bölgesinde olup burada etkili bri güneş enerji sisteminden elektrik üretimi konusunda yatırım yapılırsa güneşten kazanılan para yer altındaki madenler ve tarım, hayvancılıktan daha fazla para kazandırır. Zaten güneş enerjisinden elektrik üretimi için devlet sadece verimsiz arazilere ve çatılarda sistem kurmaya izin veriyor.  

Böylece kullanmanın imkansız yada verimsiz bölgeleri ile iş yerinin çatıları güneş enerjisinden elektrik üretimi için en uygun alan olarak değerlendirip para kazanmak için fırsat sunar. Üretilen enerjinin alımında en yüksek ödemeyi devlet güneş enerjisinden üretilen elektriğe veriyor.  Ticari amaç için gelir getirmesinin yanında kendi öz tüketimi yüksek olan işletmelerinde faturalarını sıfırlayarak elektrik faturasından kurtulmaları mümkündür. 

Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisinden elektrik üretimi maliyet bakımından ihtiyacınıza göre sistem oluşturmaya izin veriyor. Temiz ve aynı zamanda bakımı az olması güneşin doğduğu  her zaman üretmesi, arıza yapmamasından  dolayı da işi bilmeyenler dahi güneş enerji sistemi kurarak para kazanır yada kendileri için enerji üretimi yaparak üretilen elektriği kendileri kullanır.  

Güneş enerjisinden elektrik üretimine devlet destek ve teşvikler vererek insanların sadece 18 aylık fatura ile  ömür boyu fatura ödemeden kurtuluyorlar. Devlet güneş enerjisine yatırım yapanlardan kdv almadığı gibi tarım ve hayvancılık yapanlara % 70 varan oranlarda hibeler veriyor. Güneş enerjiden elektrik üretimi  şu anda kw maliyeti 36 kuruş yerine öz tüketimde sadece 5 kuruş maliyeti olur. Bu da işletmelere karlarının daha fazla olmasını sağlayarak paraları ceplerinde kalır.  

Güneş enerjisinden elektrik üretimi konusunda dikkat edilecek en önemli olay amacınıza bağlı olarak plan yapmak ve kaliteli ürünler kullanarak sağlam montajla kurulum yapmak gerekiyor. Güneş panellerinin 25 yıldan fazla ömrü olduğunu kendini ortalama 6 yılda amorti etiğini düşünürsek kaliteli kurulum ve ürünlerin önemi daha  da önem arz ediyor. 

Güneş enerjisinden elektrik üretimi için güneş panelleri ve inverter kullanılır. Türkiye pazarında güneş enerji firmaları tarafından değişik model, marka ve güçlerde olmak kaydı ile güneş  panel fiyatları da değişiyor. Onun içinde size gereksiniminiz olan güç miktarı ve toplam güç miktarını bularak fiyatlama yapmak daha mantıklıdır. 

Güneş enerjisinden elektrik üretimi  için karar verdiğinizde firmalardan farklı fiyatlar alın bazı firmalar sadece panel ve inverter ile kabloların fiyatlarını vererek diğer ek ürün yada güvenlik gibi hizmetler için ayrıca para talep ederler. bazı firmalarda anahtar teslimi fiyat verirler onun içinde arada fark olur. Yatırım yapacak olanların ayrıntılarına dikkat etmek gerekiyor.  




Yorumlar