Kosgeb Hibe Nasıl Alınır



Yeni iş yeri açmayı düşünenler ve mevcut işlerini büyütmek, yeni yatırımlar yapmak isteyenlere devlet kosgeb destekleri ve tarımsal ve Kırsal kalkındırma kurumu tarafından direk hibe ve teşvik seklinde yardım ediyor. Kosgep desteklerinden faydalanmak,Ticaretin geliştirilmesi işletmelere finansal konu ile rekabet edebilmelerini yüceltmek için zaman zaman destekleme ve teşvik çağrısı yapılır. 

İşletme kuracak kişilere 30.000 TL hibe seklinde 100.000 TL kadar kredi veriyor. Kredi ve destek ile teşviklerden yararlanmak isteyenlerin ilk defa iş yeri kuracaklarsa girişimcilik eğitimlerine katılarak  70 saatlik eğitimi tamamlamak gerekiyor. Söz konusu kosgeb destekleri direk kobileri hedef alırken tarım ve hayvancılık için tkdk tarım ve kırsal kalkındırma kurumu tarafından yürütülüyor.  

Hibelerden yararlanmak için iş yeri açmak isteyenler eğitimlere mevcut iş yeri olanlarda proje hazırlayarak alınacak sistemler ve danışmanlık ücretleri önce siz ödeyecek yada fatura kestirerek kuruma sunuyorsunuz kurum onaylarsa siz alım yaparak faturayı kuruma götürüyorsunuz onlarda size destekleme ödemesi yapıyorlar.  

Türkiye de özel kalkına ajansları, tarım bakanlığı, Tarım ve Kırsal kalkındırma Kurumu, kosgep kurumu, iller bankası gibi kurumlardan beli oranlarda bölgelere göre destekleme ve teşvik çizelgesine göre hareket ediyorlar. Yeni iş yeri açanlar ve ya kendi işlerini geliştirmek isteyenler, Hayvancılık ve yenilenebilir enerji üretimi, ekipman alımı, yeni iş yeri devir alanlar  bu desteklemelerden yararlanabilirler.  

Ne yazık kı ülkemizde girişimci ve işletmeciler özelikle küçük iş yeri sahipleri ya haberleri yok yada yararlanmak için başvuru yapmıyorlar. oysa devletin bu olanaklarından faydalanmak sizin en doğal hakkınız. Böylece size hem nakitsel destek yanında işletme ve yatırım konusunda yardımcı olarak sizlerin iyi bir  işletmeci olmanıza katkı sağlar.  

Ülkemizde bir çok konuda faaliyet gösteren işletmeler desteklemeler. Onun için sizlerin şu anda yaptığınız iş ve kurulacak iş yerine göre yararlanma durumuna bakılması ve o işler için çağrı yapılması gerekiyor. Daha fazla sorusu olanlar bana ulaşırlarsa yardımcı olurum. 




Yorumlar