Kredi Kullanarak Yatırım Yapmak

Karlı yatırım yapma, mantıklı yatırım yapmak



İşletmeler ve şahıslar güneş enerjisinden elektrik üretimi için kendi öz sermayelerini kullanmak yerine veya öz sermayelerinin yetersiz kaldığı durumlarda kredi kullanarak yatırım yapmaları başkasının parasıyla para kazanmanın en kolay yollarından biridir. Önemli olan kredi kullanımında yatırım yapılacak ürün veya kurulacak işletmenin getirisinin kredi ve işletme giderlerinden daha yüksek olmasıdır. Böylece yatırım kendi kendini ödeyerek fazla getiriden dolayı yatırımcısına kar bırakır. Güneş enerjisinden yatırım yapmak sizlere bu fırsatı sunuyor.


Kendi öz tüketiminiz veya devlete satarak gelir elde etmek amacıyla kredi kullanımında %15 i gibi öz sermaye koymanız durumunda %85 e kadar kredi kullanmanız mümkündür. Bu durumda ortalama güneş enerjisinden elektrik üretim tesisi kendini 5 yılda amorti ettiğini varsayalım banka ödemesi ve işletme giderleri dahil fazladan gelir elde etmiş oluruz. böylece giderleri karşıladıktan sonra artan tamamen yatırımcısına kar kalır. 

Kredi kullanılmayan durumlarda bütün yatırım maliyetini yatırıcının kendi öz sermayesinden karşılaması her zaman mümkün olmayabilir. Bu durumda kredi kullanmadığında oluşacak karlardan yatırımcılar mahrum kalır. Bankalar sizlere işletmenizi büyütmek karlarınızı arttırmak için elektrik üretimi konusunda 10 yıllık finansman sağlayarak destek olurken yatırımcılara daha fazla kar elde etmeleri için daha büyük sistemler kurmasına olanak tanıyor. 

Para kazanmak çalışmak kadar doğru finansal yönetim ve gelir kaynaklarına yatırım yapmak için finansal zeka sahibi olmaktan geçiyor. Unutmayın mal varlığınızın %70 ini finansal yönetim ve doğru yatırımlardan oluşur. Siz kazanmak için neyi bekliyorsunuz. 


Yorumlar