Yatırımcılar Portföyünde Ges Yatırımına Pay Vermeli



Gelir getirmek ve işletmelerin kar marjını artırmak için ek yatırımlar yaparak gelir elde etmek isteyen yatırımcılar olası riskler ve değişken durumlara karsı tedbir olarak ellerindeki yatırım türevlerini çeşitlendirebilirler.  İyi bir yatırımcı riski azaltmak ve geliri artırmak için yatırım portföylerinde borsa, döviz, gayrimenkul  arasında orantılı bir şekilde yatırımlarını dağıtırlar. 

Bir yatırımcı için en büyük risk belirsizliktir ondan dolayı sadece bir yatırımda bütün parayı bağlamak doğru olmadığı gibi Sadece borsada yatırım yapan iyi bir borsacı bile  hisse senetleri ve fonlar ile döviz arasında eşit paylaşım yaparken zaman zaman devlet tahvili, hazine bonosu ve gecelik repo ile riskleri en aza indiriyorlar. 

Yatırım yapmaktaki temel amaç kendi giderlerini karşılayarak yeni yatırımları finanse etmek için para ile para kazanmanın temelini oluşturan ileri seviye de 4.  yatırım seviyesidir. 5. Yatırımcı seviyesi işe başkasının parasından para kazanmayı bilenler oluşturuyor.  Yatırımcılara portföylerinde güneş enerjisinden elektrik üretimine yer vermelerini öneriyorum. 

Aynı zamanda işletme sahiplerine  elektrik üretimi ile   dikey büyüme ama üretimin avantajından dolayı yatay büyüme ile giderlerini azaltmanın yanında üretim  fazlasını devlete satarak gelir getirmesinden dolayı verimsiz yeni bir şube yada hiç bilmedikleri bir işe sırf büyümek için yatırım yapmaları yerine güneş enerjisinden elektrik üretimini düşünmeleri öneriyorum. 

Neden güneş enerjisinden elektrik üretimini öneriyorum. Çünkü alım garantili, dövize bağlı satış, riski yok denecek kadar az, İşletme giderleri düşük, kredi olanağı yüksek , ham madde yada fosil yakıt istememesi bile güneş enerjisinden elektrik üretimi için yeterli nedenlerdir. Geceleri rahat uyumak ne oldu yada ne olacak demeden rahat rahat hayatınızı yaşamak ve diğer işlerinizden ilgilenirsiniz. 

Oysa borsa da işin profesyoneli olsanız belki kazanırsınız ama riski çok yüksek olduğundan rahat rahat yatarak uyuyamaz ve aklınız hep orada kalır. Yine işletme kurmanın kendine göre riskleri vardır. Ayrıca gayrimenkulden daha fazla kazandırıyor. Onun içindir ki Büyük yatırım firmaları, inşaatçılar, borsacılar, tekstilciler, yenilene bilir enerji kaynaklarına yatırım yapıyorlar. Yatırım yapmadan önce kesinlikle fizibilite çalışması yapılmalı. Sözle değil rakamlarla ifade edilmeli. 





Yorumlar