Başarılı Olmak İstiyorum

 


Başarılı olmak nedir?  Kime göre başarılı olunur? Bizim başarılı olduğumuza kim karar verecek, Nasıl başarılı olunur. Başarılı olmanın yollu nedir?  Beli bir yöntemi ve şekli var mı?  Herkes başarılı olur mu? Evet başarılı olmakla ilgili yüzlerce kitap, yazılar ve İnternette çok yazılar ve öneriler var. Başarılı olmak isteyenlere öneriler. Bu kadar kaynak varken neden başarılı olamayız. yada neden bizi başarısız bulurlar.

Başarılı olmak kisinin amcalarını ulaşmasıdır. Bu amaçlar çok iyi öğrenci olmak, iyi para kazanmak, iyi evlat olmak. Bir işletmenin en iyi elamanı olmak yada iş adamı olmak, girişimci olmak böyle aklımıza başarı ölçüsü olarak yüzlerce seçenek gelir. Başarı içsel ve dışsal olmak üzere ikiye ayrılır. Sigarayı bırakmak yada iyi bir  eş, evlat olmakta başarılıdır. İlle zengin olmak yada varlıklı olmak değil.

Başarılı Olmakla İlgili Hikaye  

Adamın biri oğlunu okutmak için üniversite  işletme bölümüne gönderir. Çocuğun üniversite harçlığını  çıkarmak için yolun kenarına el arabası ile meyve çıkarıp satmaya başlar. yağmur demez tatil demez sabahın erken saatlerinde  aksam karanlığına kadar meyve satarken meyve çeşitlerini çoğaltır yanında sebze de satmaya başlar. zamanla alan dar gelir ilk önce bir çardak daha sonra prefabrik bir yapı yapar çay ve kahvaltılık türü ürünlerde satmaya devam eder  

Bu zamanda işler tam oturmuş oğlu işletme bölümünü başarı ile bitirmiştir. Okul bitince ne iş yapacağım diyerek köye döner. 

+Babası oğlum ben yaşlandım artık buraya sen bak  
-Çocuk baba ben o kadar okul okudum burayı çalıştırmak için mi 
+ Peki oğlum o zaman şurayı biraz daha büyütelim ek  ürünler satalım  
- Baba sen ne yapıyorsun görmüyor musun kriz var zarar ederiz simdi yatırım yapma iş büyütme zamanı değil 

Zamanla hava yağmurlu, bu gün tatil,  sabah erken kim gelecek aksam bu saaten sonra kimse gelmez gibi nedenlerle işletme yarı zamanlı açık hale gelir ve ürünler azalır, para kazanamaz olur  

+ Baba oğlum haklısın krız var bak kimse mal almaz oldu 
- Baba ben bu işin okulunu okudum tabi ki bilirim der. 

İste böyle aslında ne düşünürseniz o olursunuz. başarılı olmak mi istiyorsunuz size göre nasıl başarılı olunur düşünün ve plan yaparak kararlı olun o zaman başarı kaçınılmaz olur. sadece istemekle değil eyleme geçmek lazım. Düşünmek eylem içindir. eyleme geçmeyen düşünse hayaldir. kararlar alın ve kararları uygulamak için mücadele edin. Okuduğunuz okulun pek bir önemi yok ne kadar olmak istediğinizden eminsiniz ona bakın. 

Başarı Yolundaki Engeller  

Başarı olmakta iki temek etken var bunlar içsel durum ve dışsal durumlar olarak karsımıza çıkar. İçsel durum başarılı olmakta en etkili olandır. Siz kendinize güvenerek başarılı olacağınıza inanırsanız dışsal etkiler değişir yada bir yollu muhakkak bulunur. Başarılı olma yolunda size engellemek için bir çok cevre, maddi, olanaklar ve arkadaşlarınız olacak umursamadan kimin ne dediğine bakmadan devam etmeli. 

Birileri eğleniyor diyerek sizde kendiniz alık koymayın. Unutmayın engellerin % 80 beynimizde olur yani bir engel yok ama bizler onu öyle algılarız yada başarısız olduğumuzda kendimize haklı nedenler bularak kendi kendimiz teselli ederiz. Bu tesellinin bize hiç bir faydası olmadığı gibi bizi başarısızlığa mahkum eder. Bir hayalini değil bir planınız olmalı be olmak istediğinize dair. Başarı mücadele ister sabır ister emek ister. 

Bir çok kere başarısız olacaksınız hatalar yapacaksınız. ancak her başarıda bir ders alarak daha iyisini yapmak için tekrar deneyecek umutlarınız olmalı. Belki yıllarca çalışmanız yeni yolar ve yöntemler öğrenmek birilerinden destek almanız söz konusu olur. Sizler başarılı olmak için işinize kendinize yatırım yaparsanız ilerde daha çok kazanarak size ödül olarak döner. 

Hangi konuda başarılı olmak isterseniz isteyin yaptığınız işin bir önemi yok önemli olan işi nasıl yaptığınızdır. Yaptığınız işte en iyisi olursanız dag basına da olsanız insanlar o işi size yaptırır. bir amacınız olsun ve o amaca ulaşmak için çalısın öylece hem mutlu, zengin ve başarılı insan olursunuz. Yok bahaneler sığınarak korkaklık yaparsanız kader deriniz. secim sizin ne olmak istiyorsunuz? Nasıl olmak istiyorsunuz karar verin 

Yorumlar