Blog Açmak İşletmelere Nasıl Katkı Sağlar



Bir zamanlar web sitesi yaptırmak ayrıcalıktı. Web sitelerinin yayılmaya başladığı ilk zamanlarda web site tasarımcıları meslek olarak çok güzel işler çıkardılar. web site teknolojisindeki gelişmelerle birlikte artık web sitesi tasarımı yapan siteler bile akıllı teknolojisi ile birlikte kendi kendine bir çocuğun oyun oynarcasına site yapmak mümkün. özelikle hazır tasarımlar site tasarım işini baya kolaylaştırdı.  Ortalama bilgisayar kullanıcısı bile hic kod bilmeden kendi sitesini yapar hale geldi. 

Web siteleri firmaların sanaldaki vitrini gibidir. siteler firmalar için 24 saat ücretsiz çalışan, reklam yapan, fiyat bilgisi, ödeme alan, ürün satan hizmetler yada ürünler hakkında bilgi vermesi, firmanın kurumsal ve halkla ilişkiler, reklam gibi bir çok etkinliği en az maliyetle en detaylı şekilde yapıyor. 

web sitelerindeki bu hızlı gelişmeye bağlı olarak  bir birinin kopyası seklinde ve hemen hemen aynı icerkilerle dolmasından dolayı insanlar üzerindeki etkisi de kayıp oldu. artık insanlar sadece web istesine bakarak karar vermek yerine daha detaylı bilgi istiyorlar onun için artık web sitelerinin yerine kurumsal blog açarak hizmetler ve ürünler hakkında detaylı bilgi veren özgün içerikli makaleler daha etkili oluyor. Kurumsal web site ile kurum adına açılmış blog ile kıyaslama yapıldığında blogların en az siteye göre 10 kat daha etkilidir.  

Bloglarda özgün icerkili yazı olmasından dolayı arama motorları tarafından daha fazla ve hızla endeksleniyor. Blog açmak tamamen ücretsiz olup 5 dakika da kendi kişisel blogunuzun yanında kurumsal bloglarda yapmak mümkündür. Kurumsal bloglar kadar kariyer yapmak, ve uzmanlıgınızı göstermek için bildiklerinizi, deneyim ve gözlemlerinizi yayınlayarak insanlara bilgi veren Bireysel bloglar sizlere kariyer ve uzmanlaşma konusunda büyük kolaylıklar tanıyor. 

Blog okuyucuları genelde müşteriniz yada potansiyel müşteri adaylarıdır. Bloglarda yazıların etkili olması için insanların hangi bilgiliyi aradıklarına ve sizin konunuzda ne kadar uzman olmanıza bağlıdır. İnsanların ilgisini çekmeyen yazılar okunmadığı gibi size de geri dönüş olmaz. Blogların bu kadar etkili olmasından dolayı Firmalar ayı blog açmakta yada sitelerinde blog bölümü ekleyerek sadece makale yazmak ve yayınlamak, sosyal sayfa, profilleri yönetmesi için sosyal medyaya önem vererek sosyal medya yöneticilerine yer vermekte. 

Blogların web sitelerinden daha fazla ilgi görmesinden dolayı sadece içerik ve özgün makale yazan siteler ve makale alıp satan siteler olmaya başladı. Bu sitelerde yayınlanan yada sizin isteğinize göre hazırlanan makalelerden alıp sitenizde yada blogunuzda yayınlama durumu vardır. Ancak yazıların daha etkili ve yazılarınızı okuyarak size dönüş yapan potansiyel müşterilerinizi müşteriniz olması ve ilişki başlatmak için firmanız da çalışan insanlar  tarafından yazılması daha etkilidir.  

Bloglarda ürünlerin yanında firmanız, çalışanlarınız, düşüncelerinizi, firmanızdan haberler, güncel konular, hizmetleriniz, Bayılık ve temsilcilik, proje geliştirme, makineler ve sistemler, insan kaynakları eğitim ve diger bilgilerinizi yayınlamanız daha etkili geri dönüşler yapıyor. Yeni yılda yeni müşteriler bulmak yada rakiplerinizin müşterilerini kendi müşteriniz yapmanın en kolay ve en etkili yoludur. Kolay dediysek sıradan alakasız yazılar yada içerikle değil deneyim ve bilgi ile yazılan makalelerden söz ediyorum.  


Yorumlar