Oto Servisi Açmak, Bayilik Alma



Otomobil sahibi olmak için beli bir kazancın üzerinde gelirin olması şart aksi durumda aracın giderlerini karşılayamaz. Onun için otomobil sektöründe  hizmet veren işletmelerin müşteri kitlesinin geliri orta ve orta üştü olarak söylemek yanlış olmaz. O nedenle oto hizmetleri veren işletmeler para kazanıyor. Otomobille ilgili  yapılan her işte para kazanmamak mümkün değil. Otomobil sektörü ile birlikte yan sektörler ve  alt sektörlerde işletme açmak karlıdır.  

Otomobiller komplike makine oldukları  için sürekli bakım ve temizliği kontrolleri yapılması gerekiyor. İnsanımız otomobillerine karsı asırı derece ilgi var. Bundan dolayı otomobilleri için para harcamayı ihmal etmezler. Normal bakım ve temizliğini bırakalım ekstra donanım, ses sistemleri, tuning, gibi görüntü ve yürür aksamda ekstra değişiklik yaparak aracı farklılaştırmak. Bazende motor üzerinde değişiklik yaparak daha güçlü motor elde etmek için motor parçalarını değiştirmeye gidiyorlar. Son zamanlarda erkeklerin yanında bayan otomobil kullanıcılarda da bu otomobil sevgisi ve eğimi artıyor.

Ülkemizde yeni trafiğe çıkan araç sayısı büyümenin ne kadar  olduğunu dile getiriyor. Dünyada paranın döndüğü en büyük sektörlerden biridir. Dönen o paradan kendileri de pay almak isteyenler otomobil işi ile ilgili kesinlikle kendilerine göre bir hizmet yada ticaret yaparak para kazanması mümkündür. 

Otomobille ilgili açılacak işler  


  1. Otomobil bayiliği almak, servis açmak
  2. Oto lastik, rot balans satış ve hizmetleri
  3. Oto temizlik, oto yıkama, oto kuaför hizmetleri, oto kimyasalları ile otopark hizmetleri,
  4. Boya, kaporta hizmetleri 
  5. Plaka, ruhsat, araç muayene, kasko ve sigorta hizmetleri  
  6. Oto elektrik ve elektroniği, Ses sistemleri, aydınlatma  ürünleri
  7. Tuning Hizmetleri, motor güçlendirme dış aksam değişiklilik , Cam filmi    
  8. Oto tamirci, yağ değişimi  
  9. Akaryakıt Hizmetleri ve ticareti ve sistem montajı 
  10. Oto Galeri, oto kiralama hizmetleri  
  11. Yedek parça ticareti

Üretim hariç  yaklaşık 10 civarında yapılacak iş vardır  otomobil işinde yine de kendiniz farklı konseptler oluşturarak  kendinize göre bütçe ve işletme kurmayı düşündüğünüz bölgeye göre hangi hizmet yada ticareti yapacağınıza karar verirsiniz. 10.000 TL ile kurulacak işler listesinde olduğu gibi 10.000.000 TL lerde de yatırım yaparak isletme kurmanız mümkündür. 


Oto Hizmetleri Veren İşletme Tipleri  


  1.  Özel servis ve bağımsız işletmeler kurmak  
  2. Bayilik almak, Temsilcilik almaktır. 

İşletme kurmak için bayilik alma durumunuzda bayilik şartları  ve bayilik veren firmanın iş yeri için belirlediği kriterler ve sizden teminat istemesi söz konusudur. Onun yanında kurumsal kimlik, araç, işletme modeli, iş ve işletme geliştirme, eğitim, müşteri yönlendirme ve hazır bir kitle olması , bilinirlik de bayilik almanın iyi yönleridir. Bayilik alarak iş yeri açmak kendinize özel işletme açmaktan kat ve kat fazla maliyete neden olabilir. 


Yakıt istasyonu açmak  isteyenler için durum biraz farklı akaryakıt istasyonlarda bayilik alma durumunuzda size bayrak parası altında ciddi denilecek kadar para teklif ederler onların yakıtlarını satmanız için. Bazı otomobil hizmetleri ve firmaları yapılacak işe göre   iş yerinin bütün donanım, tadilatı, dekorunu, giydirme ve reklam hizmetlerine  kadar  bütün  maliyetleri kendileri yükleniyorlar. Ürün almanız, bayilik almanız durumunda sizlerde karsıdan indirim yada ek hizmetler isteyebilirsiniz. 

Otomotiv sektöründe iş yapmak isteyen insanlar farklı işletme şekilleri ile    hazır bayilik almak yada kendileri de ek hizmetler de sunarak para kazanmaları mümkündür. Bir oto yıkamacı oto lastik, yağ değişimi yada aynı anda oto kiralama, araç alım satımı yapabilir.  Firma kurulumunda yapılacak işlerin adı firma unvanında yazılı olmalıdır. Ancak yetkili servis yada bayilik lama durumunda firma buna izin vermeye bilir.  

Otomotiv sektöründe işletme açmak yapılacak işe bağlı olarak  farklı evraklar ve izinler isteniyor.  Otomotiv işinde işletmecilik yapmak, Ürün ve hizmetlerin fiyatlarını iyi belirmek  gerekiyor. yetkili yada bayilik alarak işletme açanların fiyatlarını firma belirlerken. Kendi bağımsız işletmesini açanların kendileri belirliyor.  Onun için fiyatlama, yapılacak hizmetler, işletmenin kurulacağı yer, marka ve  ulaşılabilir  olmak, pazarlama ve satış, uygulamalar, bakım ve müşteri ilişkilerinde elamanlara eğitimler verilmeli finansal durumu dikkat edilmelidir. 

Otomobil sektöründe iflas eden işletmelerin sadece % 5 müşterisizlikten iflas etmiştir. Bu tip işlemelerin dolaylı ve doğrudan farklı gelir kaynakları vardır. Bu gelir kaynaklarını doğru kullanarak aktif etmeniz bile sizlere ciddi anlamda para kazandırır. Zaman zaman diğer  işletmeler  ile birlikte hareket ederek  onlara hizmet sunarak ek gelir getirmek bile mümkün. bazı işletmeler sadece kurumsal otomotiv firmalarına hizmet ediyor. 


Yorumlar