Devletin Verdiği Hibeler Nelerdir





Devlet tarım ve kırsal kalkındırma kurulu olan TKDK İle Küçük ve orta boy işletmeleri desteklemekle birlikte girişimciler için girişimcilik eğitimi ve makine alımında beli bölgelere ve sektörlere hibeler veren KOSGEB ile Ekonomi bakanlığı yatırım tevsik belgeleri ile Tarım ve havyacılık tevsikleri için işe tarım bakanlığı resmi olarak 4 kurum tarafından destekliyor. Ayrıca beli şartlar altında yeni işe elam alımında sigorta giderleri ile vergisel avantajlar sunuyor. 

Daha bitemedi yerel yönetimlere İller bankası ile ve kalkınma ajanslarının yanında uluslar arası fonlar tarafından aynı zamanda Sakatlar ile kadınlar için girişimcilik desteklemelerinden yararlanmak söz konusudur. Bu kadar hibe ve teşviklerden yararlanmak için yapılacak işe ve yatırıma bağlı olarak sektörsel bazda yeni işletme kurmak yada işletmeyi geliştirmek yeni yatırımlar yapmak isteyenlere işletme kurulumundan reklama kadar hata uluslar arası fuarlara kadar desteklemeler bulunuyor. 

Yeni girişimciler ve işletme sahipleri bu destekleme ve teşvikleri göz ardı etmeden faydalanmak için gerekli mercilere başvuruda bulunmalarını öneriyorum. Böylece yeni firma kurarken daha saglam ve güçlü aynı zamanda yeterli finansal destek bulurken faaliyetler sırasında teşviklerden yararlanmak ve vergilerden kdv den muaf olmak sizlere daha karlı ve riski daha düşük işletme kurma ve işletme yönetimi sunar. 

Hibeler ile tevsiklerde zaman zaman değişiklikler oluyor. Bu değişiklikleri takip ederek sizin faydalanmanıza olanaklar bulunduğunda gerekli şartları taşımanız durumunda evrakları tamamlayarak projeyi faaliyete geçirmek yada işletme planı hazırlayarak teslim ederek hibelerden ödeme talep edersiniz. 

Hibe Nedir, Teşvik Nedir?; Hibe alınan hizmet yada ürünün beli bir kısmını devlet nakitsel olarak geri ödemesi hibeler kapsamına girer. Söz konusu % 60 hibeleri bir yatırımı siz ilk önce % 100 öder sonra faturayı ilgili kuruma teslim ederek % 60 oranını geri ödenmesini talep edersiniz böylece siz % 40 öz sermaye ile alım yapmış olursunuz. 

Teşvik İşe Devletin yatırımları ve üretimi desteklemek amaci ile beli kriterlerde ödeme yapması, vergiden muhaf tutması, kdv den ve gümrük parası almaması ile sigorta ve işçilik giderleri, ilaçlama ve gübre, mazot parası altında verilen ek ödemelerdir. Hibelerle ilgili sorularınızı bana iletirseniz sizlere yardımcı olmaya çalışırım 








Yorumlar