Girişimcilik Nedir? Kim Girişimci Olur?





İlk önce girişimci kendine güvenen bir hizmet yada ürünün piyasada talep göreceğini hesaplayarak işletme kurma yöntemi ile planlarını devreye sokan girişken insan demektir. Girişimci yeni bir ürün ve hizmet sunacağı için kendini de parasını da riske atarken işin tutması durumunda çok iyi paralar kazanır. İşletmeci ile piyasada var olan işle para kazanmak için iş yeri açmak ve yönetmek amacı ile firma kurandır. 

Girişimci bizde tam olarak iş kuran yada kurucu olarak karşılık bulurken girişimcilik fikrini hayat geçirmek için faaliyetlerde bulunmaktır. Bir girişimci lider ruhlu iken işletmeci daha çok yönetici, işletme müdürü da idareci olarak görünür. 

Kim Girişimci Olur. 

1. Kendine güveni olan ve ne yapacağından emin olan biri

2. İyi bir fikri olup buy fikri hayata geçirmek için olanaklarını zorlayarak işletme kuran

3. Fikrini ve pazarı uzun zaman diliminde takip eden araştıran ve analiz eden 

4. İnsanlarla iletişimi güçlü, Güler yüzlü ve girişken, sorunun içinde fırsatlar gören

5. Azimli ve muadele ruhu yüksek kendi kendini motive eden 

6. İşletme ve iş yönetimi ile ilgili ve bilgili olan sürekli gelişmeleri takip eden 

7. Parasal yönetim ve organize etmede sorun yaşamayan 

8. Olumsuz bir durumda bir daha deneyecek kadar cesaretli ve atılgandır. 

9. Yasam kalitesini artırmak ve olanakları en iyi şekilde değerlendirmek 

10. İnsanların sorunlarını çözmeye yönelik bir fikri ve ürünü olan fırsatları gören insandır. 

Bir toplumda ne kadar çok girişimci insan varsa toplum o denli hızla gelişir ve ilerler. Girişimcilik Ülkemizde giderek bir artan ilgi ile karsılaşıyor. Her insan hayatının bir döneminde girişimci olarak kendi işini kurmayı hayal etmiştir. Parası olmayıp fikri olan insanlar kosgeb programında verilen girişimcilik eğitimlere katılarak 30,000 TL ye kadar hibelerden yararlanırken 70,000 TL ye kadar kredi kullanmaları mümkündür. 

Söz konusu girişimcilikle ilgili bazı iş dalları için hibe varken bazıları için hibe dışı tutulmuş har hangi bir destekleme verilmiyor. Kosgeb tarafından KOBİLERE ve Tarım ve Hayvancılık için işe tarım kırsal kalkındırma tarafından veriliyor. Kosgebden yararlanmak için ilk önce eğitim alıyorsunuz ve sonra sektör destekleniyorsa kendi olanaklarınızla ürünü alıp faturasını ve eğitim belgesi ile birlikte iş planı hazırlayarak götürmeniz durumunda kabul edilirse 3 ay sonra 3 taksit seklinde size ödeme yapılıyor. 

Burada en büyük sorun yeterli sermayesi olmayan insan nasıl işletme kuracak ve hibeden yararlanacak onun için ürünleri aldığı mağaza ile anlaşma sağlasın veya bir yerden geçici para bularak kosgeb ödemesinden orayı kapatsın. Bir de girişimcilik eğitimi alarak işletme açanlar kısa zamanda iflas ediyor yada devir ediyorlar.

Çünkü burada işletme yönetimi değil girişimcilik birlikte sadece iş kurma eğitimi veriliyor. Oysa işletme yönetimi olmadan işetmenin devamı mümkün değildir. 





Yorumlar