İşyeri Açmayı Düşünüyorum Diyenler






Kendi işinin sahibi mi olmak istiyorsunuz? Neden iş yeri açmak istiyorsunuz? Bir amacınız mı var, zengin mi olmak istiyorsunuz yoksa birileri takdir etsin diye mi? Yoksa çok iyi bir fikrinizi hayata mı geçirmek istiyorsunuz veya yeni bir ürün mü buldunuz onu satmak mı istiyordunuz. Amacınız nedir ve bu amacınız duygusal mı mantıklı bir istek mi en önemlide işletme kurmak ve işletmeyi yönetecek kadar bilginiz ve deneyinizin yanında işinizle iğli konularda iyi bilginiz var mı? 

Başarılı bir işletme kurmak için anladığınız işte faaliyet göstermek üzere firma kurmanızı ve bir tane akıl hocanızın olmasını tavsiye ediyorum. Zaten bir tane de muhasebe ve avukatınız olmalıdır. Zira sizin haklarınızı savunacak bir avukata iyi bir para kazanmanızı ve devlete karsı sorumluğunuzu yerine getirecek muhasebeci ile işinizde size yol gösterecek bir akıl hocasına ihtiyacınız her zaman olmalıdır. Bu insanlar sizlerin risksiz zengin olmanıza yardım eder. 

Yatırım konularında yatırımcı zekasına güvendiğiniz bir para yöneticisi de olmalı bu insan size paranızla para kazanmanıza olanaklar sağlar. Önemli olan iş yeri açmak değil başarılı bir şekilde işletmeye devam etmektir. Yoksa sizlerde kısa zaman diliminde ki Türkiye de 6 yılda ömrünüz dolar ve işletmeyi kapatmak yada devir etme yöntemi ile elde çıkartırsınız. 

Duyumlarla ve duygusal olmak yerine rakamlarla mantıklı hedefleriniz ve planlarınız olmalıdır. Onun bunun ne yaptığından çok sizin ne yapmak istediğinize odaklanın İlk önceleri size yapamasın diyen çok insan olacaktır. İş yeri açmak istiyorsanız bunlara kulak aşmadan devam edin. Çünkü kıskanç ve başarısız insanlar size her zaman olumsuz kelimeler kullanacaklar onlar sizinde kendileri gibi olmasını isterler. 

Yapılacak iş ve işletme kurulacak yer belirlendikten sonra iş planı oluşturarak bir dükkan kıralar ve evraklarla muhasebeciye başvuru yaparsınız. Bazı işlerde ustalık belgesi gerekirken belediyeden ruhsat almak gerebilir ve vergi kaydından sonra ticaret odasına yada esnaf odasına kayıt olursunuz. İşletme kurarken yeterli finans yanında kesinlikle hibeler ve tevsiklerden yararlanmaya bakın. 

Var olan bir işletmeniz olduğunu kabul edelim işletmeyi büyütme ve daha etkin yönetim sekilerine bakın. Sektörünüzde ne gibi gelişmeler var? Nasıl daha çok iş yapılır? Ekip ve insan kaynakları ile yeniden yapılanarak işleri ve işletmeyi geliştirme yeni yatırımlara imza atarak daha çok kazanmanın yollarına bakılmalıdır. Bir insan ne zaman zengin olur. Kısaca işletme giderlerini yatırımlardan gelen para ile karşılamaya başladığı anda o insan zengin olmak bütün olanaklara sahip demektir. 

İşletmeyi kurumsal hale getirmek ve başka yerde şubeler açmakla işletme geliştirme acısından Pazar payı ve kar payı artısını sağladığından işini büyütmek için en uygun harekelerden biridir. Bazen işletmede aktif olarak kullanılmayan yada işletmeye çok fazla katkısı olmayan ürün ve hizmetin üretimini durdurmak, yetersiz elamanı göndermek, savurganlığı azaltmak da işleri büyütmenin değişik yollarıdır. 

Son olarak kendi iş yerinizi açmaya kararlıysanız bizimle iletişime geçin size her konuda yardımcı olur. finansal sorunlarınızı çözerek başarılı bir  işletmeci olmanız için gereken destek ve eğitimleri verir iş kurulumunda hibelerden ve kredilerden yararlanmanıza yardım ederiz. 



Yorumlar