Stratejik İş Planı Hazırlama





Günümüzde iyi olmak yetmez mükemmel olmak zorundasınız. Mükemmel olmak işe iyi yanlarınızdan kurtulmak için en iyisinden daha fazlası olan kusursuz olmanız gerekiyor ve buna kendinizden başlamanız gerekiyor. Rekabetin çok çetin bir Savaş halini aldığı zamanda işletmeler rakiplerinden üstün olmak ve rekabet avantajı sağlamak için her durumdan faydalanmaya çalışıyorlar. 

Var olan bir işletmenizi mükemmel işletme durumuna getirmek yada yeni iş yeri kurarken iş planı hazırlarken iş planı klasik sadece hibeler ve tevsiklerden yararlanmak için hazırlanan göstermelik planlardan çok gerçekten sizi başarılı yapacak ve rakiplerinizi ilk anda alt etmeye başlamak için iş planınızda stratejik hamleler bulunmalı. Stratejik planlamada pazarlama, Satış stratejileri daha tedaylı işlenmeli. 

İşletme kurarken iş planı hazırlanma aşamasında Pazar araştırması ile rakiplerin ürünleri, pazarlama ve satış taktikleri, ürün fiyatlamaları ve maliyetlerini mümkünse öğrenin. Sizi ve ürünlerinizin daha fazla satılması için niş Pazar alanı yada sizi öne taşıyacak stratejik hamleler yapmalısınız. 

Bu hamleler teknoloji kullanımı, pazarlama yöntemleri, rakipleri saf dışı çıkarma, yeni ürünler, ek hizmetler ile ilerde yapılacak her türlü indirim, fiyatlama, pazardan hızla pazarlama yada yüksek karlı ürünleri pazara sunma olarak karsımıza çıkar. Başarılı bir işletmeciyi firmanıza almak bile bir stratejik hareket olarak algılanır ve bu taktik işletmenizin avantajına döner. Yayılmacı politika, büyüme şekli elamanlara verilecek eğitim, maliyetleri düşürme, vb konularda taktiksel olmalıdır. 

Sıradan bir iş planı hazırlamadan bile erinen insan nasıl başarılı bir işletmeci olur. Daha kalem alıp da bir iş planı hazırlamayan insan Pazar araştırması da yapmaz insan kaynakları ve finansal yönetim içinde yazmaz sonra iflas ettim diye yazar. Eğer siz bu yazıyı okuyorsanız zaten şu anda iş planı hazırlayanlardan ve hazırlamayanlardan daha önde olacağınız kesindir. 

Çünkü siz de mükemmel olanı arıyor ve farklı bir şeyler yaparak monoton işletmeci fikrinden kurtulmak yüksek karlı bir işletme sahibi olmak istiyorsunuz. Aynı zamanda kısa zaman diliminde en az maliyetle en fazla para kazanma derdindesiniz demektir. Onun içindir ki bu yazıyı okuyorsunuz. 

Sıradan işler ve işletmeler kurarsanız sıradan bir yönetimle ancak giderlerinizi karşılayacak kadar biraz fazlası para kazanırsınız. Ancak bu zamanda mükemmel olmak için eğitim her dâhim sürekli Sart olup farklı insanlardan da faydalanmak gerekiyor. En iyisini yapanlar ve en çok çalışanlar her zaman her sektörde iyi paralar kazanmış ve rakipleri giderken kendileri devam etmişlerdir.

Yorumlar