Ticaret Nedir. Nasıl Ticaret Yapılır.






Ticaret her işletmenin temelinde yaptığı iştir. İster bir ürün üretmek üzere tesis kurun, yada hizmet üretin veya ara sektörlerde dağıtım, nakliye, depolama gibi faaliyetlerde bulunun az yada çok ticaretin içinde bulunursunuz. Kazancın büyük kısmı ticaret yani ürün alma ve satmadan gelir. Bu gün uluslar arası ticareti bırakalım bölgeler arası ticaret yapanların yanında bir ürün ayni ilde olmasına karsı farklı noktalarda farklı fiyatlamada alan bulunur. 

Aslında ticaret bir ürünün alınarak 1 yıldan kısa zaman içinde devir edilirse bu ticaret yapmaya girer. 1 yıldan fazla elde tutularak devir edilirse o zaman yatırımda girer. Yatırımda kendi arasında kısa dönemli, orta dönemli, uzun dönemli, olarak ayrılır.

Bu gün dünyanın en büyük firmaları ticaret ağırlıklı üretim firmalarından oluşuyor. Ticaret demek satmak demek satamasan alamasın veya üretimin elinde kalır. Onun için ticaret işletmelerinde pazarlama ve satmak ilk kuraldır. Sonra bunun devamı için nakit para bulundurmak ve yönetmektir. 

Ticaret yaparken olası risklerin yönetimi önemlidir. Bütün yatırımları ve parayı ticari ürünlere yatırmak yerine farklı ürünlerle riski düşürmek ve olası bir krız döneminde tekrardan devam etmek için finansal kaynak bulmak amacı ile yatırım yapılmalıdır. Elinizdeki paranızın % 40 kadar ticaret de dönerken diğer kalanı % 30 gayrimenkul yada başka yatırımlar ve % 20 kadar nakit bulunması en ideal orandır. 


Yorumlar