Bayilik Alarak Emlakcı Olmak





Ülkemizde en çok yatırım denilince akla gayrimenkul ve altın gelir. Hiç işletme ve yatırım konularında bilgisi olmayan bir insan bile konutta al bekle ve sat mantığı ile yatırım yaparak para kazanmak yada kendi ikamet ve iş yeri kullanımı için gayrimenkullerden konut ve iş yerine yatırım yapar. Ayrıca tarım ve havyacılık yanında meyve, sebze, organik tarım gibi toprağa dayalı bütün girişimler ile inşaat projeleri geliştirmek için tarlalara ve arsalara ihtiyaç duyar. Türk insanın güvenilir yatırım gözü ile bakması ve Ülkemizde ki konut üretimi ile birlikte fiyatlarda ki artışlar, Emlak sektörünün son derece hareketli olmasına neden oluyor. Bütün bu nedenlerden dolayı emlakcılık yapmak gözde bir iştir. 

Yakın zamanda konut üretiminin hızına ve karlılık oranına bağlı olarak gelir seviyelerinin yükselmesi, krediler ile insanlar ikamet haricinde ev alımı yapıyorlar. Evini yatırım amaçlı alanların satmaları, ev almaları, kiraya vermek ve kiralamada artışa neden oldu. 2, El konut piyasasındaki el değiştirme de artışlar başladı. Bir gayrimenkullün el değiştirme sıklığı 7 yıl civarında olup Piyasa da ki satılan ve kiralanan gayrimenkullerin sadece % 5 franchise sistemi ile markalı emlak ofisleri tarafından yapılması ve oranların giderek artması emlak markalı ofislerindeki harektliligi artırmaya devam edecek. 

Gerçekten işini yapan emlak danışmanları her dönem kazanırlar. Piyasa durgun olduğunda yada fiyatlar düştüğünde yatırımcılar tarafından gayrimenkul alımına ağırlık vermeleri piyasanın uygun olduğu zamanlarda da ikamet yada iş yeri, yatırım amaçlı alım yapmak isteyenler devreye girdigi için emlakcılar her zaman iş yapar ve kazanır. Onun için emlakcılar her zaman kazanır ve kazanmaya devam eder. Yeter ki emlakcılıkla ilgili eğitimlerini almış işini seven biri olarak işini ve ofisini yönetmeyi bilsin. 

Emlak ofisi açarak para kazanmak isteyen girişimciler kendileri ayrı işimle işletme açarak franchise alma yöntemi ile de iş yerini acarlar. Bağımsız kendi emlak ofislerini açtıklarında emlakcılık bilgi ve eğitimlerinin eksiklikleri ile piyasa da mahalle emlakcısı denilen yada markalaşmayan emlak firmalarından fracnhise alarak iş yapmak isteyen girişimcilerin sıkıntılarını hepimiz biliyoruz. Konutunu satmak yada konut almak isteyen insanlar kurumsal bir emlakcı ile kurumsal olmayan emlakcı arasında psikolojik olarak farklı davranıyor. Kurumsal olmayan yada frianchise catısı altında olmayan emlakcılara güven olmadığı gibi sözlesme yapmaya yanaşmıyorlar ve danışmanlık ücretini ödemek istemiyorlar. 

Franchise alarak emlak ofisi açtığınızda kurumsal kimlik ile daha güvenilir olduğunuzdan insanlar sizle iş yapmayı daha çok istiyor ve anlaşma yada komisyon ödeme de sorun çıkarmıyorlar. Aynı eğitim ve olanaklara sahib aynı bölgede olsa bile markalı franchise olan bir emlak ofisi markasız ve bağımsız emlakcıya göre 3 kat fazla kazanıyorlar. Ayrıca franchise alarak emlakcı olduğunuzda başka bir franchise ofisinin emlak ilanlarını görerek pazarlayıp satma yöntemi ile de para kazanıyorsunuz. Franchise veren firma sistemi sizin için kurup eğitim, kurumsal kimlik, ilan, afiş, web sitesi, markalaşma, gayrimenkul hukuku, reklam, bölge koruma, iş yeri konumu ile daha rahat ve güvenilir emlakcı olmanızı sağlıyor. Siz sadece bütün enerjinizi müşteriye satış yapmak ve portföy oluşturmaya ayırıyorsunuz. 

Temsilcilik alarak emlak ofisi açmak istemeyenler çok kazanmak istiyorlarsa kesinlikle emlakcılıkla ilgili eğitimler almalı ve markalama çalışmaları yaparak kendilerini bölgelerinde marka haline getirmeleri gerekiyor. Aksi durumda para kazanamazlar. Emlakcı olmak isteyenler emlakcılık eğitmleri ile başarılı bir emlakcı olurken emlak brokerleri olmak isteyenler ayrı özel bir eğitimle yöneticilik, ekip kurma, organize olma, ofis yönetimi, liderlik, işletmeiclik konularında kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Her başarılı emlakcı emlak brokeri olamaz. Sizler çok iyi bir emlakcı olarak iş cıkarsanız da bunun iyi bir emlak ofisi yöneteceğiniz anlamına gelmiyor. Emlak işi dışarıdan çok basit olarak görünse de ofis açmak yada emalacı olmak için maddi olanaklardan daha önemli olan işi bilmek ve emlakcılık eğitmi almaktir. Simdi karar verin kendiniz bağımsız emlakcı mı olmak daha uygun yoksa franchise alarak mı emlak ofisi açmak daha mantıklı? 




Yorumlar