E Ticaret Yapmak





İnternet üzerinden para kazanmak hemen hemen her insanın dikkatini çeken bir konu son zamanlarda. Yeni girişimciler İnternet para kazanmak istiyorlar. Risk almadan az bir bütçe ile kur bir internet sitesi at iki tane resim ve ürün ondan sonra yayınla alsın müşteriler gelsin paracıklar. Oh ne rahat para kazanma yollu. Özelikle birkaç bloga yada internet sitesine bakarsan web Müşteriler yere göğe sığdıramıyorlar. Gerçi melek yatırımcılar da internet üzerinde para kazanmak için web sitelerine para yatırıyorlar. 

Kolay para yüksek kar gider az gelsin paralar diyerek elindeki parayı da e ticaret web sitesine yatırıyorlar ama sonrası gelmiyor. Bir kere şunu aklınıza yazın e ticaret sitesinden para kazanılmaz. E ticaret yapmaktan para kazanılır. Yani site sadece devede kulak kalan kısım asıl önemli olan onun arka plandaki kurulum, ürün, hizmet ve işletme sistemi para kazandırır. Sen önce web sitesinden siparişi al müşteri parayı yatırırsın sonra git ürünü al kargoya ver. Yok öyle kolay para. 

İnternet üzerinden para kazanmak için yapılmayanı yapacak yeni niş alan bulacak ve işletme kuracaksın yada yeni bir fikrini hayatta geçireceksin o da olmadı. Yapılanı farklı yapacaksın. Bir sitenin arama motorlarında listelenmesi bile 6 ay gibi zaman alıyor. Oysa yetersiz sermaye ile kurulan girişimci de o zamana kadar para kalmıyor. Para bitiyor girişimcilikte bitiyor. Ondan sonra bütün heves kaçıyor. 

Web sitesi yapacak kadar parası olmayanlarda ilan sitelerinden ve sosyal ağlardan medet umuyor. Oysa bir işletmenin kendi üretimi olan ürün ve hizmeti İnternet sitesi ile satış yapmak için e ticaret sitesi kurması daha mantıklıdır. Üstelik arada bir denk gelen yada güven vermeyen İnternet sitelerinden kimse de alış veriş yapma istemiyor. Onun için önce firman olacak sonra e ticaret yapacaksın onun içinde e ticaret üzerinden ürün satmak istiyorsan en az 200.000 TL civarında sermayen olacak. İle ürün satmak zorunda değilsiniz hizmette satarsınız. 

Üstelik e ticaret yapman için ürün tesliminde fatura kesmen lazım. Gelir getirici bir iş yaparak para kazanıyorsan vergi vermek zorundasınız. Onun içinde işletme açarsınız. İşyeri açmadan internetten para kazanırım diyorsanız bir kere iki kere ürün satar ondanda geçinmesin çok satarsan da maliye yakana yapışıyor. Gönderilen ürünleri zaten müşteri alırken fatura yada irsaliye ister. 

İnternet üzerinden para kazanmak isteyenler öncelikle rakipleri ve sektörü analiz etmeli, Kendi imalatı olan ürünleri yada ticaret yaptığı ürünleri satmak için iste yaptırmalı ve bu site kurumsal bir imaj ile ürünlerin detaylı bilgisini vermeli. Müşteri kredi kartı ile işlem yaparken güven vermeli ve aynı zamanda sorunla karşılaşması durumunda muhatap olacak birini bulacağını ve ürünü geri gönderip parasını alabilmeli. 

Daha önceki rakiplerinden ayrılmak ve onları geçmek için daha çok ürün bilgisi eklemeli be bir blog sayfası yada blog sitesi açmalı ürünlerle iligli ne kadar metin girer ve makale yazarlarsa o kadar hızlı arama motorları tarafından sevilir. Çünkü arama motorları resimler değil metinleri tarıyor. Blog ve siteyi sosyal ağlarda sayfa ve profil oluşturarak paylaşımlar yapmalı. Müşteri ile ilgilenmeli ve itirazları ile sorunlarına tespit edip çözümler sunmalı. Kısaca e ticaret ile web sitesi üzerinden para kazanmak için kurumsal bir işletme, iyi bir ekip ve müşteri ilişkileri olmalıdır. 

E ticaret haricinde reklam gelirlerinden gelir elde etmek mümkündür. Onun için iyi bir site yada blog oluşturmak ve reklam almak olarak görüyorum ama o da kolay değil onun için yüksek okunurluk bir siteniz olmalı. insanların ilgi duyduğu yada sizin uzman olduğunuz bir alan olmalı   Sitenin tasarımından çok işlevi ve işletmesi önemlidir. 

Web sitesi firmalar için olmaz işe olmaz olup firmanın internet üzerinde sürekli açık bir işletmesi olup gece gündüz firma ve ürünler hakkında bilgi verip potansiyel müşterilere ürünleri satar ve parasını hesabınıza yatırır. o iyi bir satıcı, pazarlamacı ve parasını tahsil eder . Üstelik bedava denilecek kadar az bir maliyetle bunu yapar.

 Mobil İnternet erişimin artması ve insanların web sitelerinden ürün araştırtması ve hakkında bilgi almasından dolayı da web siteleri artık kesinlikle olması gerekiyor. Ancak web sitesinin görselden daha önemli olan işlevleri ve sitenin ardındaki kurumdur. 5 yıl içinde sitesi olmayan yada doğru siteye sahip olmayan işletmeler kapanmak zorunda kalacaklar ki zaten şimdiden maddi kayıplar yaşıyorlar.  

Son olarak :)  olur da bir müşteri ürün yada hizmetler hakkında bilgi almak için sizleri ararsa ona 'Sitede bütün bilgiler var oku sonra ara' demeyin çünkü hem kaba bir davranış hemde ölen insan dirilme durumu olur da giden müşteri geri gelmez. o işi tek yapan siz değilsiniz. Blog üzerinden müşteri gelmesi için en az 100 ürün veya makale girdisi olmalı. 


Yorumlar