Franchise Alırken Nelere Dikkat Etmeli





Ülkemizde her girişimciye ve her bütçeye uygun, girişimcinin başarılı bir işletmeci olma yolunda kurumsal bir firmanın ürünlerini satmak için bayilik almak veya hizmet sektöründe işyeri açmak isteyenlere kendilerine uygun bir iş fikri ve modeli vardır. Yüzlerce bayilik vermek isteyen firmaların yanında Anahtar teslimi dukan veren franchise firmalardan iş birliği yaparak denenmiş ve test edilmiş sistemlerde en düşük risk ile işletmenizi kurarsınız.



Türkiye bağımsız kurulan işlemelerin % 95 işletme sistemi yada işletme yöntemi ile finansal sorunlardan dolayı iflas ediyor. Oysa bayilik yada franchise alarak iş yeri açanların işe sadece % 5 iflas ediyor. Franchise ve bayilik özelikle işletme bilgisi ve deneyimi olmayan insanlar için patron olup iş adamı olmak isteyenler için en garantili gelir getiren işletme yöntemdir.

Ülkemizde son zamanda yeni yeni bayilik ve franchise veren firmalar türedi hata bazıları bayilik yada franchise parası bile almıyorlar ama üzülerek söylüyorum ki bunun içinde yanlış konumlanış yada yanlış ve eksık kurulmuş franchise firmalarının olmasının yanında daha franchise ile bayilik arasındaki farkı bilmeyen ama temsilcilik veren firmalar var.

Franchise alarak işletme kurmak yada ürün satısı için bayilik almak isteyen işletmecilerin bayilik veren firmaların ekonomik ve işletme modelini, çalışma şartlarını, ödemeler, eğitim, ekipmanlar ve donanım, ofis mobilyaları ile işletme dekoru verilen hizmetler yada ürünler, işletmecilik eğitimi, reklam payı, işim hakkı, bölge koruma, müşteri yönlendirme ve kotaları Gürünürlük çalışmaları ürün geliştirmeleri, bayilik verilen bölgeler, ürünlerin kar oranları, vb konularda bilgi sahibi olun gerekirse en az 3 tane bayisini yada temsilcisini ziyaret ederek sorular sorun. Ayrıca yazılı sözleşmeleri tek tek okuyun ve fiyat konusunda yada diğer teklifler konusunda pazarlık yapın.

Hazır kurulmuş ve denemiş olan franchise sistemlerinin arkasında uzun yıllar deneyim ve birikim ile elde edilmiş veriler ve arasıtırmalar sonucunda kurulur. Onun için yeni girişimcilerin kendilerine uygun olan bayilik veren firma ile anlaşarak ürünleri satmak yada franchise alarak anahtar teslimi işletmenizi alıp size sadece iş takibi, organize etme ve yönetim kalıyor. Sonrası mı kazanmanın keyfini sürün ama dediğim gibi doğru firmadan ve doğru işletme modeli ile bildiğiniz bir işe girin. Türkiye de iflas eden işletmelerin sadece % 5 müşterisizlikden iflas ediyor


Yorumlar