Hibeler ve Teşvikler Nasıl Alınır?


 Kosgebin danışmanlık hizmetleri için destek verdigini biliyor muydunuz. İşletmelerin rekabet üstünlüğü sağlamak ve karlı işletmeler olması için KOSGEB KOBİ Proje Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, İşbirliği Güçbirliği Destek Programı, AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Genel Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, Gelişen İşletmeler Piyasası Kobi Destek Programı ,Kredi Faiz Desteği, Laboratuvar Hizmetleri

Ayrıca tarım ve Kırsal kalkınmayı destekleme kurumu tarafından, TKDK tarafından Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım, Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması, u Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi, Kırsal Turizm, Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi Konularında desteklemek için % 50 ile bölgeye göre % 80 kadar hibeler var.

Teşviklerden yararlanmak için ortak olarak vergi borcu olmamasının yanında sgk de borç olmaması gerekiyor. bununla birlikte kosgebden bir anda  3  tkdk dan 4 hibeden yararlanabilirsiniz ama kosgeb bir anda 2 tarım krısal kalkına 1ini kabul ediyor.  Bitmeden başka destekleme alamıyorsunuz. Sourlarınızı yazarsanız sizlere yardımcı olmaya çalışırım 

Bayan ve erkek girisimciler ile bölgeye ve yapılan işe göre oranlar değişiyor. Kurulmuş işletmeler işe yine kosgeb girişimcilik desteği haricinde diğer olanaklardan yararlanıyor. Tarım ve hayvacılık için tkdk tarafından verilen hibeler makine, ekipman ve inşaat iceriyor. çanlı hayvan alımına hibe yok onun için 2 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli krediler var.  

Hiç sigorta girisi olmamış kendi işini yapmak isteyenlere Sosyal yardımlaşma kurumu tarafından 15.000 TL ye kadar  2 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli  6 sar aylık sekilde ödeme ile kredi kullandırılıyor. 



Yorumlar