Kosgeb Destekli İş Yeri Açmak







Yeni girişimcilerin en büyük sorunu tabi ki finansman devlet kosgeb ile ticaret ve imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelere proje kapsamında mali destek sağlıyor. Faaliyetine devam eden işletmeler kosgeb tarafından danışmanlık, ar-ge, fuar, genel destek giderleri ve firmaların birleşmeleri durumunda desteklemelere devam ederek işletmelerin daha verimli ve kapasite artırmasına markalaşmasına devam ediyor. 

İlk defa iş kuracak olanlara kosgeb tarafından girişimcilik eğitimi alarak iş kurmak isteyenlere 30.000 TL hibe ile destekleme veriyor. Söz konusu ilk defa iş kuracak olanların girişimcilik eğitimlerine katılmaları ve firma kurarak başvuru yaptıktan sonra alım yapılmalı. Proje onaylanmadan alım yapılan ürünler destekleme kapsamında olsa da hibe verilmiyor. Sadece işletme açılısı onaydan önce olmalıdır. 

Kosgeb Destekli Franchise almak için girişimcilik kursundan sonra projeyi onaylatarak franchise alınan firmadan ayrıntılı şekilde fatura kesilerek ürünler işletmeye teslim edilirse kosgebden alınan para ile ödeme yapılarak kogeb hibesi ile franchise alınmış olur. Aynı zamanda kosgeb destekli hibe ile bayilik alınır. Kosgeb hibeleri Burada dikkat edilmesi gereken konu franchise yada bayilik ödemesini kosgeb ödeme yaptıktan sonra ödeme yapılması konusunda anlaşma sağlanmalıdır. 

Hibe alarak işletme devir almak isteyenlerde faydalanabiliyor. Yalnız yeni işletme kurulumunda yada devir almada ikinci el ekipmanların en fazla 3 yasında olmaları ve ilk faturası ile ikinci el faturaları kuruma teslim edilmelidir. Bir anda farklı hibelerden en fazla 2 proje de yararlanırken aynı desteklemeden sadece 1 kere faydalana bilir. Alınan ekipmanlar 3 yıl boyunca satılamaz ve işletme 1 yıl önce kapatılamaz aksi durumda hibe geri tahsil edilir.


Yorumlar