KOSGEB Hibelerinden Faydalanmak İsteyenler






KOSGEB Hibeleri;

Girişimcileri desteklemek için devlet tarafından girişimcilik eğitimi almak şartı ile kendi işini kurmak isteyenlere 30.000 TL ye kadar hibe veriyor. Aynı zamanda şu anda iş yeri olup da işini büyütmek için yatırım yapmak yeni üretim ve hizmetler sunmak isteyenlere her türlü yatırım miktarlarına ve bölgeye bağlı olarak hibeler yollu ile destek verirken teşvik sistemi de devrede oluyor. 

TKDK Kurumu Tarafından Verilen Hibeler

Tarım ve Hayvancılık gelişmesi yerel yönetimler ve alt yapıların iyileştirilensi için Avrupa fonları tarından desteklenen ve içersinde devlet katkısı olan zaman zaman çağrı yapılarak başvurulan projeler ve yatırımlara hibeler veriliyor. Söz konusu hibelerin içinde tarım ve hayvancılık ile kadınlara yönelik girişimcilik hibeleri de mevcut. 

KOSGEP İle TKDK tarafından hemen hemen her girişimcinin ve işletmenin istediği her alanda hibeler bulması mümkündür. Girisimciligi desteklemek ve işletmeleri rekabet ortamında bir adım ileri taşımak için yapılan bu çalışmalardan faydalanılması durumunda hem işletme hem de finansal yönden rahatlık oluyor. Söz konusu hibelerin içinde eğitim ve danışmanlık hizmetleri bile var. 

Yatırım teşvik belgesi alarak bölgelere göre farklı olmakla birlikte vergi, kdv, gümrük, sigorta, giderlerinde değişlik oranda devlet katkısı oluyor. Yeni girisimde bulunacak olan işletmeciler ile iş yerin olanların bizlere bir kere danışmaları durumunda onlar için özel çalışmalar yapılarak verilen hibelerden yararlanması için gerekli dosya ve çalışmalar yapılarak faydalanması için yardımcı oluruz. 




Yorumlar