Parası Olmayan Girişimciye Sosyal Yardımlaşmadan İşyeri Kurma Kredisi






Bir iş fikri olup iş yeri kurmak için parası olmayan girişimciye devlet tarafından sosyal yardımlaşma kurumu tarafından kendi işini açmak isteyen fakir insanlara 15.000 TL ye kadar  2 yıl ödemesiz 6 yıl ödemeli toplamda 8 yıl vadeli kredi ile kendi işini kurmasına olanak tanıyorlar. Söz konusu krediden yararlanmak için bagkur ve sgk dan hiç bir girişi olmamasının yanında iş yeri açmak istediği meslekle ilgili belgesi olması yeterlidir. Krediden yararlanmak için 2 tane devlet memurunun kefil olması yeterli oluyor. Bazı bölgelerde sadece 1 tane istemelerinin yanında onların sorularına cevap vererek ikna ederseniz kefil bile istemiyorlar bazende bir esnaf yeterli oluyor. 

Bir mesleği olmayan yada mesleki belgesi  olmayanlar da halk eğitim merkezilerinde yapmak istediği eğitim programlarına başvuru yaparak meslek ve belge sahibi olurlar. Ancak kurum size nakit olarak para vermek yerine işletme açmak için harcama yaptığınız giderleri ödüyor onun için işi yönetecek ve en az 6 ay giderlerinizi karşılayacak nakit paranız olmasını tavsiye ederim. 

 15.000 TL ye Hangi İşler Yapılabilir 

1. Büfe tarzı iş yeri  
2. Küçük bir market  
3.  Çay ocağı yada kahvehane  
4. Bayan, bayan Kuaför salonu  
5. Küçük baş hayvan yetiştirme
6. Arıcılık  
7. Mantar yada organik ürün yetiştirme  küçük çaplı
8. 2 adet Büyük baş hayvan yetiştirme  
9. Tapu takip işlemleri  ve Emlak danışmanlığı  
10. Boya Badana işleri  
11. Elektrik tesisat dükkanı  
12. Oto ve halı yıkama  
13. Temizlik ve İlaçlama firması kurma  
14. Bilgisayar teknik servis  
15,  Dönerci ve simitçi 
16. Manav veya Küçük Lokanta  
18. Parfümeri Kozmetik  iş yeri  
19. Çiğ köfte dükkanı      
20, Kişisel ve  yaşam koçluğu
21. Ufak çaplı tavuk yetiştiriciliği organik 
22. Su bayisi  
23. Çiçekçi dükkanı  
24. Web tasarımı  
25. Oto lastik ve Yağlama  
26. Su tesisat işi  
27. Giyim mağazası 
28. Marketlerde reyon kiralama  
29. Tavukçu
30. Pasta ve özel günlerde süsleme işi      

Aklıma bunlar geldi şimdilik Sizinde aklınıza gelen varsa ekleyin lütfen. Tabi bunun haricinde KOSGEB ile Girişimcilik eğitimine katılarak  30.000 TL para hibe almanız da mümkündür. ancak istenenler farklı ve kosgebde önce siz alım yapıyorsunuz ödemelerini yaparak faturayı onlara götürüyorsun 3 ayda eşit taksitle size ödeme yapıyorlar. Ayrıca tarım ve hayvancılık işletmeleri kuranlara ve kadın girişimcilere farklı kurumlar tarafından verilen girişimci kredileri ile hibeler bulunmakta. Yani bir  iş fikriniz varsa kesinlikle bir hibe de vardır. 

Sizden rica ediyorum  bu yazıyı elinizde oldukça paylasın belki sizin değilde ihtiyacı olan birinin işine yarar. Özelikle kadın girişimcilere daha kolay kredi veriyorlar. 

Yorumlar

Yorum Gönder