Temizlik Firması Kurma



İnsan olsun yada olmasın her yer kirlenir ve temizlenmelidir. Hızlı şehirleşme ile birlikte kadınların iş hayatında daha aktif olması, sanayinin ve inşaatların artması, kötü hava koşuları, avm, hava alanları, siteler, binalar, park bahçeler, yollara kadar evler dahil temizlik firmaları için müşteri potansiyeli demektir. Temizlik sektörü  sadece yerleşik mekanların yanında endüstriyel  tesisler, elbise temizliği, kuru temizleme, halı yıkama ile oto yıkama, koltuk temizleme gibi geniş bir alanı ve çeşitlilik  gösterir. Bu zamanda kadınlar temizlik yapmak yerine dışarıya yaptırmayı tercih ediyorlar.  

Temizlik şirketi kurmak isteyenlere KOSGEB tarafından Girişimcilik kursuna katılmaları durumunda % 30 hibe ile ekipman alımında erkeklerde % 70 kadınlarda işe % 80 kadar destek vererek kadınların iş kurmasını destekliyorlar.  Temizlik dükkanı açmak isteyen kisiler öncelikle  hedef kitlesini belirlemeli ve ona göre işletme planı yapmalıdır. Sadece cam temizliğinden bile güzel paralar kazanıyorlar. hepsini yapmak yerine bir konuda uzmanlaşmaları kendileri için daha iyi  özelikle  inşaat temizliği yapmak gibi  Ondan sonra bir dükkan kiralayarak gerekli ekipman ve kimyasal ilaçların alımından sonra Reklam ve tanıtım çalışmalarına başlayarak iş bağlaya bilir.  

İşini takip edenlere para kazandıran işlerin başında gelip önemli olan işletmecilik ve elaman temin etmektir. Söz konusu elaman sorunu da yok.  Çünkü en niteliksiz insanların bile yapa bileceği işlerin içinde olan bir sektör. Emek temeli işletme olup kurulum içinde çok fazla paralar gerekmiyor. Ancak bazı temizlik türlerini yapmak için yetişmiş elamanlara ihtiyaç vardır. Kurulum maliyetinin düşük olması da parası az olan girişimciler  için iyi bir seçenek olarak karşılarına çıkar bu gün araç dahil en fazla 20.000 TL ye firma kurulur. Araç lazım çünkü bu iş araç olmadan olmaz. 

Temizlik hizmeti almak için kamu ve özel kurumlar ihale düzenler ki burada iş bitirme ve firmanın kuruluş yıllı önemli olup bazı durumlarda beli bir  iş potansiyeli, teminat verecek ve en az 3 yıllık firma araya biliyorlar.  İşi ve insanları yönetecek yeteneğiniz varsa doğru hizmet fiyatlaması ile finansal yönetim hatası yapmadığınız sürece  tatlı paralar kazanırsınız. İster kendiniz bağımsız isterseniz bir firmanın franchisesini alarak temsilcisi olursunuz. Temsilci olacaksanız franchise aldıgınız firmayı da analiz ederek sizlere ne gibi destekler verdigini ayrıntılı olarak konusun bazı firmalar kosgeb destekli franchise veriyor. 

  

Yorumlar