Emlak Danışmanlık Eğitimleri






Gayrimenkul danışmanlık eğitimleri ile  son yıllarda ki konut alım satım oranları ile inşaat firmalarının hızla proje üretmeleri sonucunda bankalarında konutlara uzun vadeli kredi vermesinin eklenmesi ile emlak alım satım oranları yükseldi. Ortalama bir ev 7 yılda bir el değiştirirken evlenme oranları, boşanmalar, hep birlikte konut sektörü hareketlenmesinden dolayı emlakçilik en güzde mesleklerden biri oldu. 

Emlak sektöründe ki bu hareketliliği gören yerli ve yabancı emlak markaları franchise verme çalışmalarına başladı. Ülkemiz de şu anda 34 den fazla markalı franchise veren firmalar bulunmakta. Emlak işine girmeyi düşünenlerin ilk karşılaştıkları soru kendi bağımsız emlak ofisini açmak mi yoksa Franchise alarak bir marka çatısı altına girmek mi? Franchise alarak emlak ofisi açmanın olumlu ve olumsuz yanlarının yanında, Bağımsız emlak ofisi açmak isteyenlerde kendilerince göre olumlu ve olumsuz yanlarını göz ardı etmemeli. 

Danışmanlık yaptığım emlak firmalarında genelde karşılaştığım iki konu var. Biri internet cafe tarzı çalışan emlak ofisleri genelde bunlar Bütün gün internette dolaşarak başkalarının portföylerini sosyal ağlarda paylaşarak para kazanma derdinde olanlar. Diğeri de cafe tarzı bütün gün sohbet edilerek çayların içildiği mekânlardır. Oysa iş yapmak ve para kazanmak isteyen emlakcı günün % 80 potansiyel evini satmak yada ev almak isteyen insanları bulmak, iletişim kurmak için harcamaları gerekiyor. 

Emlak işine başlamak isteyenlerin ilk yapacağı iş emlak sektörü ile ilgili elmacılık seminer ve eğimlerine katılmak olmalıdır. Eğitimsiz emlakcılar sadece giderlerini karşılayacak kadar para kazanırlar yada kısa zamanda iş değiştirirler. Onun içindir ki biri kapanır biri açılır. Ama işin gerekli niteliklerine sahip eğitimli ve sürekli kendini eğiten kişiler ve emlak ofisi sahipleri çok tatlı paralar kazanıyorlar. Bu gün iyi bir emlakcı iyi bir doktor yada avukat kadar para kazanması mümkündür. 

Başarılı emlakcı olmak isteyenlerin en fazla önem vermeleri gereken konu eğitimdir. Eğitimsiz emlak işine başlamak kayadan aşağı paraşütsüz atlamaya benzer. Emlak piyasasında o kadar dönen iş ve hareketliliğe karsı iş yapamayan emlakcıların çok fazla olması eğitimin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Franchise alarak emlak işini kuran girişimciler firma tarafından verilen eğitim ve destekler ile kurumsal bir kimlik imajında güvenilir marka ile kısa zamanda para kazanmaya başlarlar. 

Bu kısa zaman dediysek en az 6 aylık giderleri karşılayacak kadar nakit bir aracınız ve ofis ekipmanları, mobilyalar ve reklam ile ilanlara bütçe ayırmanız gerekiyor. Yeni emlak işine giren yada kişi 3 ayakkabı yırtmadan para kazanamadığı gibi emlak brokeri olmak isteyen kişinin emlakcı dükkanı açtığında en az 4 tane emlak danışmanı olmasını tavsiye ederim. 

Emlak işine girmek ve emlak ofisi açmak isteyen girişimcilere Emlak seminerlerine ve ücretsiz emlak kurslarına katılmanızı tavsiye ederim. Yerli emlak firması olan evimhazır ile Ücretsiz işin uzmanından seminer alarak ön bilgi edinin ve sonra kursulara katılarak gerekli niteliklere ve bilgilere sahip olduktan sonra size reklam, müşteri yönlendirme, ofisi hazırlama, kurumsal kimlik ve ek hizmetlerle kendi işinizin sahibi olmanıza destek oluyoruz. 

Emlak seminerlerimiz. Online emlak seminerleri olarak ücretsiz isteyenlere de bire bir ofisinizde eğitimler vererek sizlerde başarılı ve kazanan emlakcı olmak artık elinizde. Emlak seminerleri kapsamında verilecek eğitimler. 

Gayrimenkul türevleri
Değer tespiti yapma, Bölgeyi iyi analiz etme
Ofis yeri seçimi ve ofis dekor etme
Gayrimenkul Hukuku
Müşteri, Alıcı ve satıcı Bulma
Portföy oluşturma
Pazarlama ve satış çalışmaları
Giyim ve İmaj, Konuşma 
İnsanları İkna etme
Yer gösterme ve anlaşmalar
İtirazlarla başa çıkma
Satış kapatma ve banka işlemleri 
Tapu işlemleri ve imar ile cins tespiti ve değisimi 
Müşteri tutundurma ve takip İşlemleri
Ekiple çalışmak yada ekip oluşturma

Konularında sizlere haftalık olarak düzenli seminerler verilecektir. Söz konusu seminer tarihleri yakın zamanda belirlenerek sizlere burada iletilecek. Ücretsiz emlak kursları ile sizde başarılı bir emlakçi olabilirsiniz. 




Yorumlar