İşyeri Açma Kredileri






Parasız iş yeri açma Bir girişimcinin en büyük sorunu iş fikrini hayata geçirmek için para olmamasıdır. İş fikriniz var ama paranız yok o zaman ne yapmak lazım. Parasal sorunu çözmek lazımdır. Bankalar yeni işletme kuracak girişimcilere bayilik yada franchise alanlara kredi vermekte sorun yazamıyorlar tabi ki teminat olduğu sürece peki teminatınız yada kefiliniz, teminat mektubunuz, ipotek edilecek gayrimenkulünüz varsa size rahatlıkla kredi verirler. 

Bütün bankalar işletme kurmak için girişimci kredilerinin yanında var olan işletmelerini geliştirmek içinde kredi paketleri sunup bunlar ödemesiz dönem olmakla birlikte 60 aya kadar vadeli krediler bulunuyor. Sorun şu ki teminat verecek kadar olanaklı biri krediyi rahatlıkla kullanarak iş yeri acar yada kendisine kefil, teminat verecek olanlardan kredi yerine borç alabilir. 

Asıl mesele iş fikri olan ancak yeteli nakit parası olmayan ama kredi çekmek içinde olanakları olmayanlara yardımcı olmak amacı ile parasız iş yeri açma yöntemleri yada iş yerine para kaynağı bulma olarak nitelendirelim. KOSGEB kredileri bu aşamada ilk akla gelen olmakta ancak kosgebden kredi almak ve hibelerden yararlanmak için uygulamalı girişimcilik eğitimlerini katılarak işlet açılıp iş planı ve istenen dosyalarla birlikte internet üzerinden başvuru yapmak ve dosyayı elden teslim etmek gerekiyor. 

Yani hibeden yararlanmak için ilk önce sizin harcama yapmanız faturaları kosgebe vererek ödeme talep etmeniz gerekiyor. Kosgeb hibesinden yararlanmanın yanında kosgeb kredisinden faydalanmak içinde bankadan kosgebe verilmek üzere teminat mektubunuzun olması gerekiyor. Ancak hiç parası olmayanlar için burada 2 tane yol çıkıyor biri harcama yaparken borca alıp hibeden gelen ödeme ile ödemek diğeri de kredi çekerek harcama yapmak ve direk bankayı ödemek. Banka kredisin ve KOSGEB kredisini yazmış bulundum. 

Simdi gelelim işletme açmak yerine eski firmayı alarak onun üzerinden kredi cekip sonra ödeme yapmak ve tabi ki kredileri ödemek. Açmak istediğiniz işletme ile ilgili bölge ve sektör araştırması yapın alınacak firmanın banka ile sorunu olmalı ve borçlar ile vergisel durumlar işletmenin mali tablosuna dikkat edilmelidir. Alınacak şirket adi firma dışında yanı şahıs şirketi olmamalı çünkü şahıs firmaları devir alınırken kapanış verir ve alan açılış yapar oysa diğer firmalarda hisse devire olur. 

Bunun haricinde firmaya ait gayrimenkulleri satarak kiralama yöntemi ile finansman kaynak bulunur. Yatırım melekleri, Borsada işlem yapma, Ya da önce ürün satıp müşteriden parasını alarak sonra işletme kurma fırsatı veren fikirler ve ürünler vardır. Burada önemli olan sizin kendinize güveniniz ve iş yapmak istemenizdir. İnanınki bir yollu muhakkak vardır. Ama her şeyden  önemlisi risklerinizi doğru yönetin 


Yorumlar