Bayanlara Özel Spor Salonu Açmak




Spor salonu açmak karlı mı ve kazandırır mı? Evet çünkü nüfustaki artan beden kalınlaşması ve güzellik bilinci ile sağlıklı yaşamak arzusu insanları spor yapmaya doğru yöneltiyor. Özelikle ev kadınları ve çalışan bayanlar artık spor salonlarını hem güzellik ve sağlık merkezi hemde sosyalleşme  alanları olarak görüyor özelikle spor salonlarında sağlıklı yaşam için doğal ve sağlık ürünlerinin sunulması için bar ve kafe gibi mekanların eklenmesi tamda bayanların tercih etiği yerlerden biri haline geldi bir de işletmecileri bayan yada spor antrenörleri  bayan olması da bayanların rahatlıkla gitmelerine neden olup eşi tarafından bir sakınca görünmüyor.

Bayanlar için kurulan spor salonları hem bayan girişimcilere para kazandırırken hemde bayanları sağılıklı ve zinde bir şekilde sosyalleşme ile birlikte güzelleştiriyoruz . Bu nedenle bayanlara özel spor salonlarına müşteri sorunu olmuyor. Önemli olan burada doğru ürünlerle  ve bayanlara hitap eden spor aktivitelerde bulundurmak ve işini bilen birileri tarafından egzersizle yaptırmak gerekiyor. Kısa zamanlı 30 dk gibi egzersizle yağları yakmak için planlanan spor yapma programı hem maliyetleri düşürüyor hemde hareketli bir ortam olmasın neden oluyor. 

Bayanlara hitap eden spor salonu açmak isteyenler için öncelikle işletmecinin yada antrenörün spor meslek okullarından mezun olması başarı için gerekli olup bu konuda eğitim almalıdır ki zaten bir çok spor fracnhisesi verenler bayilik vermeden önce işletmeciyi eğitim veriyor. Bayanlara ait spor salonu açmanın maliyeti de tadilat hariç kişisel hitap edenler 20,000 TL Gurupta hitap etmek isteyenler için işe 35000 TL İle 30,000 dolar arasında yatırım gerekiyor ve kendini 15 ay ile 18 ay arasında amorti ediyor ki bu sadece üyelik gelirleri ile analiz edilmiş yatırım/ amortisman süresi olarak hesaplanmıştır. Özel dersler, içeride sunulan hizmetler ve ürünler hesap içine katılırsa bir yıl gibi kısa bir zamanda kendini amorti ediyor. 

Spor salonu için en az 120 m2 düz giriş cephesi en az 4 m ana cadde yada hareketli sokakta bulunmasını tavsiye ediyoruz. Yine spor salonunda en az 16 adet soyuna dolapları, 1 wc, 2 banyo ve ana sporun yapıldığı alan 45 m2 civarı dinlenme yeri, bar yada cafe yeri, karşılama yeri olması gerekli olup yüksekliğin 2,5 m olması ve içerinin spor yapmaya uygun kaymaz alan aynalı temiz ve ferah bir ortam olması işletmecinin işine gelir. 

Peki spor salonu açmak karlı mı tabi ki bir çok işletmeden daha az riski olan ve daha yatırımlardan daha karlıdır. Söyle bir analiz yapalım spor salonu 20 kişilik için hazırlanmış olsun ortalama uye parası aylık olarak 100 TL olsun işletme giderleri yaklaşık 6000 tl olduğunda 60 kisinden sonrası size kar kalıyor. Sizce de karlı bir iş değil mi üstelik tamamen hizmet odaklı olup işletmecinin ufkuna ve çalışmasına bağlı olarak bu oran artar. Ki ben sadece abone üzerinden hesapladım özel dersler, farklı faaliyetler ve daha fazla müşteri bulmanız çok da zor değil. 

Spora olan ilgi nedeni ile büyük firmalar spor salonları açmak, franchise vermekle yatırımcılara destek veriyorlar bazı firmalar 20,000 TL lik paketleri olmasının yanında ödeme konusunda bır kısmını pesin olmak birlikte 12 aya kadar taksit yapıyorlar bu da yatırımcının az para ile işe girmesine ve kazanarak kendi kendini ödemesi ile finansal avantaj sağlıyor. Yine franchise veren firmanın reklamlarından ve pazarlama çalışmalarından, eğitimlerinden, hizmet geliştirmesinden, yazılım ve işletme danışmanlığından ücretsiz yararlanıyor. Yani kısaca bayan girişimciler için en karlı işlerden biridir bayanlara özel spor salonu açmak. Ne dersiniz?

Bayanlara özel spor salonlarında bayanlara hitap eden güç gerektirmeyen ama yağ yakmasına destek olan estetik sporlar yapılıyor. Spora ilk başlayan kişilerin vücut analizi, spor geçmişi, zamanlamasına bakılarak onlar için en etkin faydalanacağı şekilde spor yaparken aynı zamanda zorlanmalarından koruyor. Bu da bayanların severek devam etmelerini ve arkadaşlarına tavsiye etmelerine neden oluyor. 

Spor salonu açmak isteyenler bizlere ulaşmaları durumunda kendilerine yardımcı oluruz. 

Yorumlar