Gayrimenkul Danışmanı Nasıl Para Kazanır?





Bir gayrimenkul danışmanı ne kadar para kazanır? Nasıl kazanır? Emlak işinde gayrimenkul danışmanlığı yapmak isteyen kişilerin ilk aklına geldikleri soru emlak işinde ne kadar para kazanırım oluyor. Emlak işinde para kazanmak kolay değil size hikaye okuyup ayda 10,000 TL Kazanırsınız demeyeceğim. Ama kazanamasınız da demeyeceğim. Emlak işinde para kazanma tamamen size ve olanaklarınıza bağlı bir durum olup. İnşaat firmasına satış temsilcisi olmak, franchise markalı bir ofiste emlak danışmanı olmak ile bağımsız emlak firmasına olmanız arasında çok farklar var. Ama para kazanmada en büyük etken kisinin işini nasıl yaptığıdır.

Emlak sektöründe en çok parayı kazananlar emlak brokurleri oluyor. Bir düşünün ofisinizde 4 tane emlak danışmanı var ve en kötü durumda 1 tane satış yapsalar size 2 satışın bütün komisyonu kalırken çalışan gayrimenkul danışmanlarına yarısı kalıyor. Emlak işinde para kazanmak istiyorsanız ofis açarak onlara ve kendinize eğitim almak zorundasınız. En çok kazanan emlakcılar para ile kelepir alım satım yaparak para kazananlar ve eğitimli olup işi takip edenlerdir. 

Gayrimenkul işine yeni başlayanların en az 6 ay kadar zaman diliminde para kazanmayacaklarını söylemek istiyorum. Tabi ki bu işi yapmak için otomobil, emlak bilgisi, insan ilişkileri iyi olmalıdır. Kazanan emlakcı olmak isteyenler günün büyük çoğunluğunun kendilerine alıcı yada satıcı bulmak, onlarla iletişime geçmek ilan oluşturma ve pazarlama ile satış çalışmaları yapmalıdır. Emlakcılar satışlarda % 3 oranında alıcı ve satıçılardan komisyon alırken Kiralamada kiracıdan yıllık kira bedelinin % 12 kadar gayrimenkul danışmanlık ücreti talep ederler. Bu durumda ayda kaç tane satış yaptığınız , elemanlarınızın satış miktarı ve kelepir gayrimenkul alarak satmanıza bağlı olarak gelir değişir. 

Ancak büyük çoğunluk gibi ofiste oturma ve İnternette dolaşmakla emlak işinde para kazanılmaz. Proje başlı satış işleminde genelde % 1 inşaat firması ile anlaşma yapılarak satış ofis giderleri satış işini alan emlakcı tarafından yapılır. Yanında çalışan elamanlara da % 1 yarısı olan pay verilerek ekip kurulur. Emlak işi zorlu ve karlı iştir. Sabır ederek gerekli çalışmaları yapmak, eğitimler ve emlakcının niteliklerine sahip olursanız hiçte zor değil. Bazı franchise veren firmalar gibi ayda 10,000 dolar garantili kazanç sözlerine inanmayın.

Evet emlak işi az para ile yapılacak işlerden biri olup kesinlikle aracı olmalı . Emlak ofisi açmak için maddi sermaye den çok entelektüel sermaye olan bilgi ve mücadele etmek daha önemlidir. Olmayan her işte bir daha sefere diyerek ilerideki işler için kendini motive etmelidir. Emlak işine para kazanmanın en kolay yollu da markalaşmak ve anlaşmalı çalışmaktır. Zira anlaşma olursa hem pörtföyünüz sağlam olur hemde sizi devre dışı bırakma durumları olmaz. 


Yorumlar

Yorum Gönder