Kahve Bayiliği Almak, Cafe Açmak ve İşletmek





Gıda işlerinden biri olan kahve kültürü giderek artan ve yüksek kar marjları ile kolay işletmecilik kendini 6 ay ile 10 ay arası zamanda amorti etmesinden ve insanların kahve içmek için cafelere gitmenin yanında ayrıca fast food türü hızlı tüketilen yemeklerin olmasından dolayı tercih edilir oldu. fast food ve kahve ile resturant açmak yerine sadece cafe açarak daha fazla ve karlı işletmeler olmasına neden oldu bu nedenle yatımcıların gözde yatırımlardan biri haline geldi. 

İnsanların dışarıda daha çok zaman geçirmeleri, bayanların iş hayatına girmeleri, Ailecek cafelerde oturma eğilimleri ve insanların toplantı , buluşma yerleri cafeler oldu. Bu nedenle her zaman her saat yoğun olarak sabah kahvaltı vermelerini de eklersek bütün gün iş yapan karlı mekanlar oldu. Bir kahve işletmecisi ortalama olarak bir ayda 30,000 tl civarında kar elde ediyor. 

Cafe açmak isteyenlerin en dikkat etmesi gerekenlerde menüler, fiyatlama, hizmetlerin standart olması, sıcak bir ortam ve dekor ile yaya trafiğinin yoğun olduğu konumlar olması gerekiyor. Ortalama bir müşteri kisi bası 10 TL hesap öder ve günlük 200 müşteri geldiğinde bütün giderler çıktıktan sonra kendilerine % 30 civarında kar kalır. Cafe açılacak mekan yaya trafiğinin yoğun olduğu bir konumda olmalı ve mümkünse bahçesi ile birlikte 200 m2 olmalıdır. Bu gün genel anlamda sıcak içecekler, tatlılar, dondurmalar, soğuk içecekler, fast food gıdası sunmak isteyen işletmeler için yatırım bedeli tahmini olarak m2 1500 ile 2000 TL civarında oluyor. 

Sizlerde yatırım yapmak için yeterli sermaye varsa ve bu parayı 1 yıl gibi zaman içinde katlamak istiyorsanız kesinlikle kafe işini düşünmenizi tavsiye ediyorum. Siz bu konuda anahtar teslimi projeler geliştirerek dekor, ekipman kurulumu, işletme ve yönetim eğitimleri, kurumsal kimlik, menü hazırlama, iş yeri konumu belirleme dahil teslim ediyoruz. Sadece size işinizin başında durmak ve para kazanmaya başlamak kalıyor. 

Kendi bağımsız işletmesini açmak isteyenler cafe konusunda deneyim ve işletmeciliği varsa kendi markalarını oluşturarak kurumsal kimlikle devam etmelerinin yanında bayilik alarak da anahtar teslimi yerini alıp sadece işletmeyi yönetmek kalıyor. Cafa açmak isteyenlerin yada cafesi olup ta bir markalaşmak yada bir marka altına girmek isteyenleri bu karlı işe davet ediyoruz. Kafe açmak istiyorsanız danışmanlığını yaptığım firmalardan franchise almak yada kendiniz yeni bir konsept oluşturmak isteyenlere yardımcı olurum.


Yorumlar