Nasıl İş Kadını Olunur?


Nedir Allah aşkına bu ayrımcılık iş kadını olmak yada iş adamı olmak diye kim çıkardı bunu. Girişimci insan vardır cinsiyet ayrımı niye? Başarılı iş kadını olmakla ilgili bir çok makale ve yazılar bulursunuz ama gerçekten merak eğitim kadınlar iş hayatında ne kadar yer edinmek istiyor? Yada ne kadar başarılı iş kadını olmak istiyorlar. Madem öyle bir ayrım var bende devam edeyim iş kadını olma konusunda ayrım yapmaya 

İş kadını ile iş adamı arasındaki başarılı olma farkı sizce olmalı mi yoksa iş hayatında başarılı olmak mı olmalı? Gerçekten kadınlarımız iş kadını olarak başarılı olmak istiyorlar mı ? Yoksa hepsi lafta mı kalıyor. İstisnalar kaideleri bozmaz ama genel anlamda kadınların iş hayatında fazla yer almak istediklerine inanmıyorum. İş kadını olmak için ille iş kadınlarına üye olup eşinin yada babasının firmasında çalışan kadınlar, Bankalarda çalışanlar, sekreterler hata müşteri temsilciliği yapanlar bile kendini kadını olarak lanse ediyorlar. Hele bankalarda çalışan  bayanlar sanki bankalar onun o kadar havalılar. 

Eğer çalışan bir bayan kendini iş kadını olarak lanse ediyorsa o zaman bütün erkeklerin iş adamıyım demeye hakları vardır. İş kadınları derneğine kayıt olup eşinin parası ile yada aile firmalarında , kurumsal firmalarda bir makam sahibi olarak derneklerde toplantılar, cafelerde partiler, seminerlere katılma, sosyal ağlarda resim paylaşma, bayan kuaförlerinde yada spor salonlarında eşi yada baba parası yemek mi iş kadını olmak. Tabi ki başarılı iş kadınları da var ama yeterli değil. 

Bana göre iş kadını olmak için kendi işini kurmuş üreten insan olması lazım. Oysa iş kadınıyım diyenlerden daha çok fazla üretim yapan eş parası değilde kendi çabaları ile para kazanan kadınlar bana göre kendilerine iş kadını diyenlerden daha fazla üretim yaparak katkı sağlıyorlar ülkeye. Simdi siz karar verin kim iş kadını. Plazalarda takım elbise ile dolasan makyajlı kadınlar mı yoksa para kazanmak için bütün olanaksızlıklara rağmen bir şeyler yapma hesabında olan kadınlar mı . Bu iş kadınları o kadınları küçümserler ve burun kıvırırlar oysa o burun kıvırdıkları kendilerinden daha fazla işe kendini adayan gerçekten ünsüz iş kadınıdır. 

Aynı durum sadece iş kadınları için değil, Baba parası ile iş kuranlar yada babasının firmasında devam edip daha ticaret, yatırım ve işletme arasındaki farklı bilmeyen erkeklerinde iş adamıyım diyerek ortalıkta dolaşmalarını anlayamıyorum. Her iki grupta da soruyorum ne yaptınız? Kendi işinizi mi kurdunuz yoksa başkalarından sermaye alarak iş yapar gibi görünmek için işletme mi açtınız? 

Başkasının başarısını kendi başarısı gibi göstermek , Kendilerinin başarı hikayesi olmayıp başkalarının başarılarını anlatarak kendinin çok bilmiş olduğunu düşünerek bir de akıl verirler. Oysa kendilerinin başarısı olmayan bir nasıl insanlara iş kadınıyım yada iş adamıyım diyerek başarılı olmak için yok gösterir. Kız yada erkek hiç fark etmez o kadar içimizde yetenekli insanlar var ki ellerinde imkan olmadığından dolayı kendi işini kuramayıp başkalarının yanında çalışmak zorunda kalıyor. Çünkü bilgi maddi sermayeden daha önemli olsa da para yoksa bilginizin pek önemi kalmıyor. 

Babasının, esinin yada tanıdık birileri sayesinde iş bulup da kendini çok başarılı zan eden insanlar özel üniversitelerde baba parası ile okuyup ortalıkta bu okuldan mezun oldum diyerek hava atması gibidir. Özel üniversitede okudum demek aslında akıl seviyemi baba parası ile tamamladım yoksa benden bir cacık olamaz bendeki akıl ile en fazla lise biter demek oluyor. Aynı durum baba, eş parası ile işletme açmak, babasının yada eşinin firmasında yönetici olarak iş başı yapmak ve kendi başarısı gibi övünmekte aynı durum söz konusudur. Yetenek eksikliğini para yada birilerinin yardımı ile tamamlamaktır.

Yorumlar