Spor Salonu Açmak Ne Kadara Mal Olur?






Spor salonu açma maliyeti spor salonun yerine ve genişliğine göre ve verilecek hizmetlere göre değişkenlik göstermekle birlikte özel spor salonları 120 m2 alana yaklaşık olarak 35,000 TL civarında maliyetlerden başlar ve ayrıca iş yeri dekoru içinde 20,000 TL gibi bir gideriniz olur. Ancak farklı konsetplerde daha büyük ve bir çok spor faaliyetleri için daha fazla alan gerekli olup m2 ye 500 TL gider üzerinden hesaplama yapılması daha mantıklıdır. 

Spor salonun işletmecilerinde başarılı olmak için kendiniz sporla ilgili okullardan mezun olmanız yada ilgili kurumlardan eğitim alarak belgeniz olmasını tavsiye ediyorum. Spor salonu açmak karlı bir iş olup bilgi ve deneyim gerekiyor. İşletmeci olarak sizler sporcu olmasanız da işletmeden sorumlu kişilerin spor kökenli olmaları önemlidir. Bir spor salonu yaklaşık olarak kendini 15 ayda amorti eden karlı yatırımlar arasında yer alır. 

Spor salonu açmak için dikkat edilecek noktalar olarak spor salonun konumu, oradaki hareketlilik, insanların gelir düzeyi ve işletmeci ile eğitmenlerin bilgileri işinde uzman olmasıdır. Bir spor salonun aylık 6000 TL civarında giderleri olur. Onun içinde en az ortalama 150 TL den en az günlük 2 tane yani 60 tane üye olursa başa baş noktası yakalanmış olur. Spor salonlarında ekstra gelir kaynakları olarak özel dersler, kafe alalarında ek gelir getirir. Spor salonu sıfırdan iş yeri açmakla birlikte özelikle bayan kuaförleri, güzellik salonları, cafelerin uygun yerinde, iş merkezlerinde ofislerin yoğun olduğu alanlarda işini ve işletmesini geliştirmek isteyenler için daha karlı bir iş dalıdır. Tabi burada bayanlara özel spor faaliyetleri göstermek gerekiyor.

Spor salonu açmak için yeteri sermayesi olmayanlar için de franchise veren firmalar bir miktar peşinat ile 1 yılla kadar vadeler yapıyorlar bu durumda kazanarak ödemek mümkün olup yaklaşık 20,000 TL gibi sermaye ile bu işe girmek için yeterlidir. 

Spor Salonu açmak isteyenler için yazdığım bayanlara özel spor salonu yazımı da okumalarını tavsiye ediyorum. Okumak için TIKLAYIN 

Yorumlar