Facebookta İşletme ile İlgili Paylaşımlarım





Olumlu düşünmekle istediğiniz olsaydı en başarılı insanlar polyannalar olurdu.

Akılsız insan herkesin akılsız olduğunu düşünür. Gözünü kapatan dünyanın karanlık olduğunu düşünür. Senin gözünü kapatman güneşin doğmasına engel değil. 

Ne yazık kı işletmecilikte elaman alımında kriter nitelik değil. Kimlerden ve hemseri olup olmadığına , yalakalık seviyesine bakılıyor. 

Bazı insanlara imreniyorum. Dert yok, taşa yok, amaç yok keyfine göre doğaçlama yaşıyorlar miş gibi hayat vallahi. Nasıl olsa sırtından geçinecek bir keriz buluyorlar. 

Korkunun temeli bilgisizliktir. 

Ne zaman para ile adam olundu bahane para oldu. Oysa sorun karakterde 

Kazanmak güzel histir; para kazanmak daha güzel histir. 

Olumsuz durumdan şikayet edeceğine olumlu harekette bulunda insanlara örmek ol. Senin yapmadığını insanlar yapmıyor diye sitem etme. 

Doğru olanı yapmak hiç bir zaman yanlış olmamıştır. 

İşe göre adam değil adama göre iş planı yapılmalı veya işe alınmalı. Standart bir eğitimle her insanın başarılı olmasını bekliyorlar. Oysa eğitim kişiye özel olarak eğitimine, yaşına, deneyimine ve amacına uygun nitelikleri göz önünde tutulmalı. 

Her son bir başlangıca, Her ölüm yeni doğumlara vesile olur. 

Yapanlar, yatanlar, bakanlar ve dedikodu edenler. Olarak ayırıyorum insanları 

Umut etmek; girişimcinin planı ve işletmecinin stratejisi olamaz. 

Kendilerine ait bir düşüncesi, bilgisi ve deneyimi olmayanlar başkalarının sözlerini yada fotoğraf, paylaşırlar . Özelikle yedikleri yemekleri paylaşanlara çok açıyorum. 

Girişimcilik işin yazılı iş planı olup bilgi kısmını içerirken işletmecilik bilginin uygulamaya koyarak sonuç alma durumudur. Girişimcilik eğitimlerini katılarak iş yeri açanlar işletme yönetiminde sorunlar yaşadıklarından iflas ediyorlar. Girişimcilik seminer ve eğitimleri yerine işletmecilik eğitimlerine odaklanın. 

İnsanların dedikodusunu yapmak ve hatalarını bularak yaymak yerine iyi yönlerini birbirimize anlatsak kötü yönlerini kapatsak belki daha iyi insan olmak isterler ve daha iyi bir toplum olur. Üstelik en çabuk dost kazanma yöntemi. 

Bir düşünün insanin biri başka birilerine sizden iyi söz ediyor o insana güveniniz, davranışınız nasıl olur? insanlara yardım ederseniz onlarda size yardım etmek için elinden geleni yapar. 

Zeki insanlar çok uyuyamazmis. Bende diyorum ki neden uyuyamiyorum. Zeki olmak çok zor çok 

Dahilik; Deliliğini topluma kabul ettirmekmis yani akılı adam yok smile ifade simgesi aramayın 

Yalnizca rahatlığı birakip işini yapan ve risk alarak yapmaya devam edenler hedeflerine ulaşır. 

İyi bir işadamı iyi bir yatırımcı ve işletmeci demektir. 

Cebinde para olmayan erkeğe kız, sermayesi olmayan şirkete kredi vermezler! 

Türkiye'de yatırımcılar yönünü güneşe cevirdi. Güneş enerjisindeki potansiyel ve karlılık güneşten elektrik üretimini konut yatırımından bile cazip hala getirdi. 

İster dere kenarında bir ot, isterse dağ başında bir ağaç yada toprak altında bir taş olun ama ne iş yaparsanız yapın ne olursanız olun en iyisi olun. O zaman insanlar sizi bulurlar. 

işletmecilik iş veya meslek değil bir yaşam biçimidir. Herkes rahat sıcak yatağında uyurken sen işini nasıl geliştiririm diyerek düşünür ince ince optimum hesaplamalar yaparsın. Bunun gecesi günü ve saati yok 

Aslinda her girisimci delidir digerlerine göre. 

iş kurma ve işletme geliştirme, yatırım yapma, Girişimcilik hibeler ve tesviklerle iş ve işini geliştirmek isteyenler 

5 tane vasat çalışan olacağına 1 tane nitelikli. Uzun saatler çalışmak yerine verimli geçirilen zaman, Çok olacağına az ama kaliteli olsun. 

Okumak güzeldir ama okuduğunun üzerinde düşünerek iyi veya kötü taraflarını görecek kadar idrak sahibi olup gerçeğini araştırmak şart. Her okuduğunu olduğu gibi kabul edersen doğrularını yanlış yanlışları doğru olarak bulursun. Çünkü yayınlanan her yazı ya yanlı yada yanlışlık oranı fazla. Doğru idrak edebilmek için kendinize ait kriterler ve düşünceler olması gerekir. 

Birilerinin başarı hikayelerini okuyarak başarılı olmuş insan yoktur. Bilgi uygulamaya konulduğunda anlamlı olur. Uygulama konulmayan hiç bir bilginin faydası olmaz. 

TKDK Tarafından İPARD2 Hibe Kapsamında Tarım ve Hayvancılık, Kırsal Turizm, Meyve ve sebze işletmeleri, et üretim tesisleri ve besicilik, kanatlı hayvancılık, Büyük baş ve Küçükbaş hayvan yetiştirme, Çiftlik faaliyetlerini geliştirme ve Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım hibelerinden yararlanmak isterseniz bize ulaşın. 

Bırakalım bu seni anlıyorum ayaklarına yatarak akıl vermeyi. Kimse kimsenin ne yaşadığını ve ayakkabısının içinde ne olduğunu anlayamaz. İnsanlara akıl vermek yerine onlara örnek olursanız onlarda size gelir danışır.Yoksa kendiniz çalar kendiniz oynar insanlarda size güler. 

Kendi başarısı olmayan biri size nasıl başarılı olmayı öğreterek yol gösterir. İşin uzmanından ve işin içinden gelen kişilerden fikir alın. Size başkalarının başarı hikayelerini anlatarak başarılı ol diyenlerden uzak durun. 

Liderlik her insanda uygun ortamda ortaya çıkan bir yetenektir. Lider olmak için eğitim alınmaz ve para verilmez Bırakın bu girişimcilik hikayelerini işin aslı cebinde paran varsa girişimcisin. Kulağa hoş gelen sözler ve seminerler için para harcamayın yazık 

Her konuda akıl veren insanlar sorumluluk almayanlar ve hiç bir konuda derinlemesine bilgisi olmadığından topluma kendini kabul ettirmek için her şeyi biliriz derler, Bilmiyorum demek onlar için psikolojik olarak kendilerinin eksik, yetersiz olduklarını düşünmesine neden olur. Hele bazıları nasıl olsa söylediği sözün arkasında durarak söylediklerini yapmak zorunda değiller ya onlarda bol vaatler verirler. 

KOSGEB Desteklemelerinden sadece yeni girişimciler değil var olan işletmeler de faydalanacağı biliyor. Her işletmenin geliştirilebilir bir yanı varsa her işletme KOSGEB' Hibelerinden yararlanacağı bir proje vardır. Kosgeb yaklaşık 36 adet farklı hibe programı var siz hangisinden yararlanıyorsunuz. 

Her iş zamanında yapılırsa anlamlı olur. Gençlikte sonra yaparım dersen sonra keşke önceden yapsaydım der. Son bir umut diline dolanır inşallah diyerek ve bir hayat keşkelerle, pişmanlıkla biter. 

Marka olmak son zamanlarda gayet kolay işmiş gibi önüne gelen marka danışmanı oluyor. Ne markalaşma stratejileri var. Ne planları sadece logo yaptırmak ve tabela ile kurumsal kimlik bununla web sitesine yada sosyal ağlarda fotoğraf paylaşmakla marka olduğunu zan ederek bayilik yada franchise vermeye kalkanlar var. 

Kendisi hakkına bilinci olarak olumlu yada olumsuz karar veren tek canlı insandır. İsterse ama gerçekten isterse başarılı olur. Bu ancak insanin kendisine bağlıdır. 

Ah insan oğlu gelirinden daha lüks hayat yaşama ve tüketim delisi olma ki zorluk çekmeyesin maddi konuda Ne demiş atalarımız "Ayağını yorganına göre uzat" 

Rızık kazanmak için riske girilmesi gerekir. Çünkü sadece riske girenler rızkını kazanır. Ancak bunun kabul edilebilir ve yönetile bilir olması gerekiyor. 

Sizi farklı kılan herkesin baktığı yere bakarak farklı görmektir. 

İnsanlara hiç bir şey öğretmesin. Sadece düşünmelerine yardım ederek yol gösterirsin. 

Siz benim inancıma, siyası görüşüme, atama, dilime, vatanıma ve ırkıma laf söylemenize izin vermem. Sevmiyorsunuz diye de yadırgamam çünkü herkesin doğruları kendisi içindir. 

Ortak iş yapma kültürü ve Ülke vatandaşı olarak birlik ve milli amacımız olmadığı sürece ne zengin insanlar nede güçlü bir devlet olamayız. Ya hepimiz 1 oluruz yada yarım kalırız. 

İşletme kurmak ve yatırım yapacak para olmadigindan dolayi finansal duvara çarpa bilirsiniz. Ama var olan isletmenizi ve kendinizi gelistiremek için her zaman yatirim yapacak para bulursunuz. En iyi yatirim kendi markani ve kendini geliştirmek için yatirim yapmaktir. 

Artık büyük işletmeler gösterişli ofisler, çalışanı çok olan değil. Küçük hızlı, nitelikli az çalısını ve teknolojiyi etkin kullanan firmalar önce çıkıyor. Büyük olup yüksek cirolar olmak yerine küçük olup yüksek kar oranı önemli. 

Satış eğitimlerinde satış kapatmak denilen bir bolum var ve marifetmiş gibi anlatırlar. Oysa bir satış diğer satış için kapı açmalı ve kalıcı dostluk ilişkisi başlayarak sürekli müşteri olmazı lazım. Yani diyorlar ki ben bu urunu sana vereyim ondan sonra seni tanımam ne halin varsa gör. Böyle bir eğitmenden eğitim alan satışçı nasıl basarili olur. 

Yapılan analizlere göre ortaklıkların bitmesinde en büyük pay ortakların eşlerinden kaynaklandığı gibi bir insanın iş değiştirmesinde hanımları büyük pay sahibiler. Yine kavgaların ana nedeni de kadınlar. 

Arama motorlarında de bulamadıkları bilgileri size sorup işe yarar doğru cevap alıyorlarsa siz o konuda uzmansınız demektir. 

Rızkın 10 da 9 u ticarettedir " Diyen Peygamberin ümmetleri olarak İslam dünyası neden bu kadar iş hayatından uzak kaldı 

Ekmek emeğe, emek çalışmaya; çalışma başarıya, başarı mücadeleye hepsi de insana bağlıdır. 

Değişime karsi olmak yaslanmaya karşı koymak kadar anlamsız ve boş bir çalışmadır. Ya degisimin onculigunu yapar firsatlar yaratirsiniz yada degisime ayak uydurur firsatlardan yararlanirsiniz. kesinlikle karşı koymayin basaramasiniz ve kimse basarili olamadi. He bir de bayanlara 

is yapar gibi gorunmek icin degil iş yapmak icin callismak daha zekice. Uzun zaman degik verimli ve planli calismak insani amaca ulaştırır. 

Parası olmayanın hayatı parası olanın dudağının arasındadır. Para kimde işe kuralları o koyar. Para hayatta o kadar önemli ve etkili işte ! kimdi o para önemsiz diyenler? Parasını yöneten hayatı yönetir. 

Girişimciliğin riskleri; Düzensiz gelir ve sermayeyi kayıp etme riskidir. 

Kalitesiz ürün ucuz, Niteliksiz elemanda ucuza çalışır. Her ikiside pahalıya patlar. 

Ekip insanlarin bir arada calismasi degil. Insanlarin bir birine ve calistigi is yerine ait duygusu olur ve bir birini desteklerse o zaman basarili ekip olur ve ekip sinerjisi ortaya cikar. Herkes kendi kafasina yada bir birilerinin kuyusunu kazanlardan olmaz. 

Firmalar once nitelikli elaman alalim diye ik kaynaklari oluşturuyor ilanlarla elaman alıyor sonra elamana ne yapmasi gerektigini kendileri belirliyir bunada kurumsallasmak diyorlar 

Patlak lastik hava tutmaz hacı Önce delikleri tamir etmek lazım. İşletmelerde, Bireysel maliyetler kontrol edilmelidir ve gereksiz giderleri tespit ederek savurganlıkların önüne geçilmelidir. Para kazanmanın en kolay yollu gereksiz yere para harcamamak tasarruf yapmaktır. 

Zengin olmanin sırrı. Isletmenizden gelen gelir ile yatirim yaparak yatirimdan gelen para ile giderlerinizi karsilamaktir. Kendi isini kurmak gecimini saglamak icin degil yeni yatirimlar yapmak icin para kazanmak olmali. 

Kafam karıştı önemli olan öncelikli mi? Öncelikli olan önemli mi ? 

Başarılı girişimciler iyi satıcılardan olur. İşletmelerin faaliyetlerini devam etmesi için para gerekli parada ancak satış yapmakla kazanılır. Para işletmeler için kansa satışta kalp olur. Ancak doğru finansal yönetim ve fiyatlama ile mümkündür. 

Fikri olanında cebinde parası olmalı. Mücadele ruhu bilgiden önemli olsa da para yoksa hikaye 

Planlama yapılacak işin kim tarafindan nasil yapilacagi ve gerekli olan iş gücü ve ekipmanin nasil kullanılacağı gider ve gelirleri tahmin ederek izlenecek yol ve olasilik durumunu hesaplayarak tedbir almak icin bir on çalışmadır. Plan hazirlamayi gerek görmeyen yada onemsemeyen insan nasil yapilan faaliyette basarili olma sansi düşük olup basarili olanlarda tesadufu olup kalici olamaz. 

Esnafliktan is adami olmaya giden yol kurumsallasmaktan geçer. 

1 saate girisimci 1 gunde isletmeci 1 haftada uzman, 1 ayda marka , 1 yilda zengin olunmaz. 

Toprak satan para kazanıyorsa altın satan iflas ediyorsa; demek ki ürün değil işletme bilgisi ve işletme yönetimi önemli olup işletmelerin zarar etmesinin sorumlusu yöneticilerdir. 

Her yeni oluşum, değişim sancılı olur. cefa çekmeden safa sürülemez. Sadece bedelini ödeyenler ödülünü alır 

Farkındalık farklılık getirir, Farklılık karlılık demektir. 

Zeki insan sorunlari cozer. Akili insan sorunlarin olusmasini önler. Onlem almak daha az riskli daha ucuzdur. 

Yapmak istedikleriniz varda bu güne kadar yapmadıysanız ya planlarınız berbat başarılı olacağına inanmıyorsanız yada korkağın teki kendine güveni olmayansınız. Yada sizin paranız yok 

Plansız işletme açmak; Paraşütsüz uçaktan atlamaya benzer sonuç % 95 felaketle noktalanır. 

Bir faaliyette basarili olmak için sahip olman gereken olanaklari birakda. Elindeki olanaklari amacini gerceklestirmek icin nasil kullanirsin ona bak çünkü olanaklarinin tam olmasini beklersen hic bir zaman baslayamaz ve hedefine ulasamasin.

Ama baslarsan olanaklarin ve sartlar zamanla duzelir. Bu gun basarili olan insanlar olanaklari tam olmadan ise baslayanlardir. 

Basarida en büyük pay dogru zamanda dogru hamle ile planli hareket etmektir. 

Kendi işini kurmayı düşünenlere, işini geliştirmek ve iş bağlantısı yapmak isteyenlerin katılmalarını tavsiye ediyorum. Katılamayanlar işe işletme ve yatırım konularında sorularını bana yazsınlar. 

Biri ne demis ? Yapacagina inanıyorsan seninle hem fikirim yok yapacagina inanmiyorsanda seninle hem fikirim 

Gelir dediginin gelecegi belirsiz ama gider dediginin gidecegi kesin garantili o nedenle is kurarken gelirden once gider hesapalayin 

Başarı kisinin bakış acısına bağlı kiminin başarısızlığı da başarı aslında 

Kazanmada En Büyük Etken Sizin Yaklaşımınıza Bağlıdır. 

Şartlar ve olanaklar her zaman değişir ama kisilik değişmez 

Hayat bu bazen beklemek, sabır etmek lazım. Her şey her zaman istediğin gibi olmaz. Yoklukta isyan etmemeli varlıkta karakter değişmemeli. Her zaman doğru bildiğini yapmalısın 

Bu zamanda herkes işinde iyi ondan dolayı başarılı olmak isteyenler mükemmel olmak zorunda. Mükemmel olmanın yollu da iyi yanlarınızı geliştirmekten geçiyor. mükemmel olursunuz farklı ve işinde uzman olarak 1 numara olursunuz ve insanlar sizinle çalışmak için gelirler. 

Hayat senin kuralını koy!Yoksa başkasının kuralına uyarsın kendi hedefine değil onların hedefine ulaşmasına yardım edersin. Tercih senin 

Satış para üretir. Para varsa canlılık ve büyüme var. Firmanın finansal tablosunda artış yapmayan her faaliyet boşa yapılmıştır. Yada maliyetleri düşürmek lazım. 

Ya satarsin yada iflas edersin o kadar net 

İş dünyasında ne biliyorsun, ne yapıyorsun dan çok kimi tanıyorsun, kimlerdensin sorusu sorulur. Biz de hala işletmecilik anlayışı hemşericilikten ileri gidememiş 

Her insan akil verir ama sorumluluk alamaz. Sorumlu olmayanlar her faatlerde bulunur cunku yerine getirmekle kendileri sorumlu degil onlar icin cok kolay ama yap dersin çamura yatarlar 

Firmalar kendilerine verilen gorevi yerine getirecek kadar zeki ama yoneticden ve kendi niteliklerinin farkina varamayn aptallari ise alirlar. Bakmayin insan kaynaklarinin ve elaman ilanlarin nitelikli elaman arıyoruz ilanlarina 

En büyük sorunumuz ne yapacağımıza karar verememek yada kararımızı uygulamaya koyacak kadar kendimize güvenmemek riske alamamak. 

İş Dünyasında bayilik sisteminden franchise sistemine doğru hızlı bir geçiş var. Siz işletme kursanız franchise mi alırdınız yoksa kendiniz bağımsız işletme mi kurardınız? Neden ? 

Ya en iyi bildiğin işi yap yada yaptığın işte eniyi ol 

Odaklanmak tecrübeden, azim plandan daha önemli başarılı olmak için 

Pazarlık yapmayı bilmek ticarette kazanmanın ilk adımıdır. Her işletmeci, satışçı bir ticaret adamıdır. Peki neden firmalar ileri derecede pazarlık yapma yöntemlerine önem vermezler 

Farkında mısınız eğitimsiz yatırımcının tercihi konut. Oysa fiyat / kira oranı ile kendini amorti etme süresi 20 yıl civarında olduğuna göre konut yatırımın neresi mantıklı. Oysa bir işletme kursanız yada başka yatırımlar yapsanız kendini 4 ile 7 yılda amorti eder. 

Başarı alın teri ister. o da bir amacın olması ve mücadele ruhunu bağlı, kim olduğuna yada ne okuduğuna bakmaz. 

Zenginin dusmani bile dostu olur iken fakirin evladi bile dusman olur 

Satış; Psikoloji, insan ilişkileri,iletişim, ikna, ürünü tanıma ve sunum yapma, ihtiyaçları analiz etme ve sorunları çözme, yaratıcılık gibi bilimsel olguları olan işletmelerin can damarı olduğu halde bizde meslek olarak değil gelip geçici iş olarak görülür. Firmalar satış eğitimine önem vermez. Oysa başarılı bir isletme olmanın yollu eğitimli nitelikli insanlardan geçer. Ekibiniz iyi işe para kazanırsınız. . 

İşletmeci işin içinde değil işin üstünde çalışmalı işi ve işletmeyi daha çok büyütmek ve geliştirmek için. Onun yollu da iş ve görev dağılımı yaparak yetki ile sorumluluk verme ve insanları organize etme yetenekleridir. Elamanın yaptığı işi yapıyorsa o yönetici değil kendi işini yapan olur. 

Özelikle teknikerlik ten gelen işletme sahiplerinde görülen en büyük hatalardan biri bu da güvensizlikten gelir. Ama hayat boyu bir Arpa boyu yol alamadıgı gibi sadece giderlerini karsılar yada bıraz fazlasını kazanır. 

3 Yıl içinde müşterilerin % 80 İnternet üzerinden ürün inceleyerek karar verecek. 5 yıl sonra İnternet siteleri olmayan ve içerikleri boş olan İnternet sitelerine sahip olmayanlar ya kapanacak yada sadece giderlerini karşılayacak kadar para kazanacak. 

Fikir aklına gelenin midir yoksa onu planlayarak ürün olarak ortaya çıkaranın mı? Peki parayı kim kazanır. Ürünü işletme sistemi kurarak pazarlayan ve satan mı? Yoksa üreten mı ? 

Sadece aptallar geçmişteki başarıları ile övünürler. Daha kötüsü geçmişteki yöntemlerle tekrar başarılı olacağına inanırlar. Oysa zamanda, olanaklarda, insanlarda, şartlarda, değişmiştir. 

Bir amacın olmalı ki hayatın anlamlı olsun. Yoksa bir yaprak gibi oradan oraya savrulur hayat sonunda eyvahlar ve keşkeler diline dolanır. 

Zaman o kadar değişti ki kötüler iyi, iyiler kötü olarak anlatılıyor. Bir zamanlar şu insandan uzak dur diğerlerinden zarar gelmez derken simdi şu insandan zarar gelmez diğerlerinden uzak dur deniliyor. Kısaca it izi, at izi ile karıştı 

Işletmelerin hayatı parasal duruma bağlıdır. Para da satışa bağlı olup candamaridir. Üretmekten cok satmak daha önemlidir. Onun için iyi bir ekipiniz olmalıdır. 

Yorumlar