Satış Sonuçlu Emlak İlanı Hazırlamak ve Yayınlamak






Emlakçilik sektöründe başarılı olmak ve para kazanmak için satış yapmak ve hedef kitle müşteriyi etkilemek önemlidir. Genelde klasik emlak ofisleri sadece portföy yaratmaya odaklanıyorlar ve Gayrimenkulün niteliklerine bakmadan sadece ellerinde satılık gayrimenkul olsun diye satılmayacak gayrimenkul kabul etmemek gerekir. Değerinde gayrimenkul bulmak hem alıcı için hem de satıcı için en uygun konumda her kesimin çıkarlarını koruyarak satış odaklı olmalı. Satış varsa devam eder para kazanırsınız. Yoksa iflas edersiniz. 

Satılık gayrimenkul bulmak kadar gayrimenkulü satmak için pazarlama ve satış, müşteriye gayrimenkulü gösterme ve sunum yapmak satış sonuçlu ilan vermek ve fotoğraflamak satışa etki eden önemli kriterdir. Satış yapma yeteneğiniz varsa satılık gayrimenkul her zaman bulunur. Elinizde ne kadar gayrimenkul olursa olsun sonuç yine başarısızlıkla sonuçlanır. 

Bir gayrimenkulü insanlar ilk önce İnternet üzerinden araştırmak niteliklerine ve konumuna, fiyatına bakarak görmeye karar verirler. Bir gayrimenkulü değerli yapan onun niteliklerinden çok alıcının ne istediği önemlidir. Bu anlamda İnternet ilanı vermek ve ilan hazırlamak satış için çok önemli ve etkileyicidir. Yazdığınız ilan doğru hedef kitlesine hitap edecek şekilde hazırlanmalı ve yayınlanmalı. 

Öncelikle sizler bir alıcı olarak kendinizi düşünün ve bu gayrimenkulü neden satın alırım diyerek sorularınıza cevaplar vermelisiniz. Bir yatırımcı ile ikamet amaçlı alım yapan. Örgenci ile aileler ve yalnız yaşayan bayanlar ve baylar farklı düşünür. Hedef kitlenizi belirleyin ve ilanı hazırlayarak en iyi görsellikte fotoğraflama yaparak ilanı yayınlayın tabi ki doğru fiyatlama ile yapılmak şartı ile olmalı. 

Genelde İnternet sitelerinde verilen ilanlara bakılırsa 2+1 satılık ev yada Mahalle adı yazılarak 3+1 satılık 2 kat ev derler ve özeliklerine işe asansör, doğu yada batı yönü açık, son zamanlarda bilinçsizce lüks konut ifadeleri ile fiyatlama ve m2 binanın yaşı bulunduğu kat oda sayısı, otopark yada yüzme havuzu site içinde olması gibi klasik ilanlar insanların aklında kalmaz. Çünkü ilanda insan evle kendi arasında bir bağ kuramaz. Sizler ev satarken aslında sadece beton yada cam plastik satmıyorsunuz yeni bir yaşam alanı sunuyorsunuz ilanlarınızı da ona göre hazırlamanız gerekiyor. 

Gayrimenkulü doğru fiyatlama ile hedef kitleyi belirledikten sonra ilan yayını için hazırlamaya geçiyor. Fotoğrafları çektiniz ilanı hazırlamaya başladınız. Satılacak olan gayrimenkul bir ticari ise daha çok yatırım amaçlı almak isteyenler yada işletme kurmak için gayrimenkul alımı yapmak isteyenler olacağından ilanda yatırımcı için kendi amorti etme süresi, değer artısı kira bedeli üzerine vurgu yapılmalı , ofis yada iş yeri için ise bulunabilirlik, tarifi kolay iş yerine uygun, ruhsat sorunu olmayan şahıs tapulu ticari, arsa ise imarlı ve ifrazlı olmasının üzerine vurgu yapılarak yatırımcının ticari kazanç sağlayacağını ön planda tutmalıdır. 

Gayrimenkul konut amaçlı işe hedef kitle aile işe çocuklu aileler için okullun yakın olması, ulaşımın kolay olması ve güvenlikli site olması önem arz ederken yalnız yaşayan bayanlar için güvenlik ve gezilecek mekânlara yakın olmasının yanında küçük ve uygun fiyatlı olması önem arz eder. Bir aile de genelde karar verici olan kadın ama karar vermede etkin olan çocuklardır. Örnek olarak ilanda güvenlikli sitede araçlar dışarıdan kapalı garaja girdiklerinden dolayı çocukların zarar göre riski yok demek insanların aklında kalıcı olur.

Evin mutfağı geniş olup rahatça kahvaltınızı yaba bilirsiniz. Kahvenizi deniz manzarasında içmenin keyfine varırsınız. Sizin için yeni bir yaşam alanı vb şekilde insanların ilgisini çekecek ve akılda kalacak yazılar hazırlarsınız. İnsanlar mantıkla düşünür ve duygularla alıma karar verirler ve sonra bunu mantık kalıbına sokarlar. Yaratıcı, farklı ve etkili ilanlar hazırlamak size avantaj sağlar. Aynı zamanda itibar ve prestijli yaşamak isteyenlerde göz önünde bulundurulmalıdır. 

Emlak ilanı hazırlamak kadar yayınlanan site de önemlidir. Birçok emlak ilan sitelerinde yüksek ücret ve şişirilmiş fiyatlamadan dolayı insanlara güven vermiyor. Aylık 1,5 milyon kişi ve 40,000,000 görüntülenme verileri var. Emlak ofisleri için en uygun fiyatlı ve etkili insanlar tarafından verilen bilgilere ve fiyatlara hizmet veren emlakjet emlak ilan sitesine üye olmak için isterseniz kayıt bilgilerini girersiniz isterseniz bir tık ile facebook ile kayıt olursunuz. Emlakjet ile nitelikler girerek arama yapılırken aynı zamanda harita üzerinde arama yaparak istediğiniz konumdaki yayınlanmış ilamları görmeniz mümkün böylece hem ev alacaklar kolaylıkla ev ararken evini satmak isteyenler için daha kolay satış emlakçılar için daha çok iş ve müşteri demek oluyor. 

Son olarak sadece emlakjette olan 'Bu ev beni bulsun'a tıklayarak istediğiniz kriterlerde ve konumda fiyata ev aradığınızı forumu doldurmanız durumunda kayıtlı emlak ofisleri sizlerle iletişime geçerek aradığınız niteliklerdeki size uygun eve en kolay şekilde sahip olursunuz. Kurumsal emlak ofisi ilanları vermekte size her türlü sorularınız ve sorunlarınız için müşteri hizmetleri sizler için hazır. 

Yorumlar