Güneş Enerjisinden Elektrik Üretmek





Bir fabrika düşünün bir kere montaj yapıyorsunuz 25 yıldan fazla üretim, devlet garantisinde dolar olarak para kazanıyorsunuz üstelik işletme giderleri düşük ve ham maddesi sadece ışık. Işığın kaynağı da güneş yani bedava Üstelik kalite, satın alma, nakliyat, fatura ödeme, stoklama gibi maliyetler yok.

Diğer tarafından işletmeler üretimi satmak için önce üretmesi gerekir onun için büyük çaplı donanım yatırımı, Eleman sorunu, pazarlama ve satış, dağıtım, fiyatlandırma, müşteri bulma, ürünü satma ve tahsilat sorunu yok.

Güneş enerjisinden elektrik üretimi yaparak para kazanmak isteyenler sadece sistem kurulumu için tarla yada arazi temin etmek yada kendi iş yerini ile marjial tarım raporu alınabilecek araziyi sistem kurması için gerekli izinler ve projeleri hazırlaması ve sistemi kurarak şebekeye elektrik vermesi yeterlidir.

Güneş enerji sistemleri tamamen elektrik ve elektronik sistemlerden oluşuyor. Onun için sistem bir kere kurulup çalıştıktan sonra sadece temizliğini yapmak ve güvenliğini sağlayarak kontrol etmek yeterli oluyor.

İPARD Hibesi ile kendi elektrik tüketimini karşılamak için sistem kurulması durumda sadece 18 aylık fatura ile ömür boyu bedava elektrik kullanma imkânına kavuşuyor. Ticari anlamda yatırım yapanlara 325.000 euorya kadar Tarım ve hayvancılık yapanlara işe 1000.000 euorya kadar hibe var.

Hibe ile yatırım yaparak kendi elektriğini üretmeleri durumunda 18 ayda amorti ederken ticari anlamda yatırım yapanlar işe 500 kw yatırımda 24 ayda kendini amorti ediyor. Şu anda sadece 41 ilde verilen hibeler Haziran ayından itibaren 81 ilde hibe kapsamına alınıyor.

Elektriğin kw 21 kuruş dağıtım 11 kuruş vergiler % 22 hesapla kw 41 kuruş kendi elektriğini üretirsen sadece kw 5 kuruş üstelik zam ve ceza yok. Kendi elektriğini üretmek hala mantıksız mı ? Özelikle öz tüketim amacı ile kendi elektriğini üretmek isteyenler için hibesiz bile kendini 4 yılda amorti ediyor. 

Daha detaylı bilgi almak isteyenler yorum yapmaları yada bana özelden yazmaları yeterlidir. 

Yorumlar