İşletme Uzmanından İşletmecilere Sözler





Kurumsal kimlik çalışması yaparak kurumsal yönetim anlayışına sahip olmayan firmalar içi çürük ceviz gibidir.

Ürününüzün yada sizin marka olmak için kendinizi yirtmayin. Siz marka olduk demekle marka olunmaz insanlar sizi marka yapar. Siz sadece işinizi en iyi yaparak kendine yarışın ve sürekli en iyisi olmaya çalışın. İşiniz temiz siz güvenir ve isinizde uzman olun

Kartvizit, logo yada isim ile fotoğraf çekinerek marka olacağını düşünen insan ile markalı eşya kullanmakla adam olduğunu düşünen zihniyet aynidir.

 İki kelimeyi yanyana getirerek duygularına ifade etmek için cümle kuramayan Beden dilli ile kendini ifade edecekmiş.

 Bir fabrika düşünün bir kere montaj yapıyorsunuz 25 yıldan fazla üretim , devlet garantisinde dolar olarak para kazanıyorsunuz üstelik işletme giderleri düşük ve ham maddesi sadece ışık.

Yanlis yapılan her yatırım yada verimsiz işletme milli servetin ziyan olmasına emeklerinin hibe olmasına neden olur. İşletme meselesi sadece insanların geçim değil memleket meselesidir.

Bana danışmanlık için gelenlerin %80 yatırım yapmaktan yada işletme kurmaktan vaz geçiyorlar. Çünkü yatırımcı yada işletmeci olanak ve bilgi bakımından başarılı olmayacaksa yapma diyorum. Onların duymak istediği değil gerçekleri söylüyorum yazık değil mi insanlara gaz vererek yanlis yatırım yapmalarına yada işletme kuruarak iflas etmelerine neden olalım.

İPARD Hibesi ile kendi elektrik tüketimini karşılamak için sistem kurulması durumda sadece 18 aylık fatura ile ömür boyu bedava elektrik kullanma imkanına kavuşuyor.

Yatırımdan anlamayan insan icin hic bir yatırım fizibilite değildir

Türkiye'deki bankalar Ges proje finansmanı konusunda vizyon körlüğü yasıyorlar. Bir cogunu haberi bile yok.

Yatarak yada tembelik yaparak başarılı olacagina inanan insanlar. Parkta el freni cekilmis motoru calismayan araba gibidir asla hedefine ulasamaz. İsterse tum olanaklari akili biri olsun bos.

Haziran ayinda Ipard programinda 81 ile hibe verilecek. Hibe ile Elektrik üretimi yapmak isteyenler yada tarim ve hayvancilik yatirimlarina hibeden yararlanmak isteyenler simdiden calismalara başlaması gerekiyor.

Siz mi müşteri ariyorsunuz yoksa müşteri sizi mi ariyor?

Cahil insan iki kelime duysa kendini bilgin zan eder. Bilgili insan daha ne kadar çok bilmediginin farkina varir ve öğrenmeye devam eder.

Kişisel gelişim ve liderlik egitimcileri gelismekten cok kibirlesme ve egoist olmayi ogretiyorlar. Ne psikolojik ne de iletisim konusunda egitimi olmayan ortaya karisik gaz vermekten baska bir calisma degildir.

Danismayan yolda şasar. Danisan dağdan aşar. Her konuda degil bir konuda uzman olun. Her zaman isin uzmanlarindan yardim alin.

Param var her işi yaparım dersen batarsın. Bildiğin işi yap bir de bilene sor ki akıl akıldan üstündür.

Zirveye her zaman tek çıkılır. Birileri sizinle birlikte işe orası zirve değildir.

En büyük engel insanin kendisidir. Engellerde korkular ve kim ne der düşüncesinden gelir.tabi ki çevre etkiside var.

En büyük engel insanin kendisidir. Engellerde korkular ve kim ne der düşüncesinden gelir.tabi ki çevre etkiside var.

Girisimcilik is dunyasinin akedemik kismi, isletmecilik ise uygulama kismi olup teorik pratikle birlestirilerek uygulanirsa sonuc alinir.

Konut yatirimj karlidir doğru ama kimin için karli? Insaat firmalari, bankalar, insaat mazlemesi satanlar, emlakcilar ve devlet için en kari yatirimdir. Yatirimci icin degil. Gayrimenkul yatirimini konuttan yana kullanan yatirimci finansal egitimi olmayanlarin tercihi.

Isletme iflas etmeden yada riske girmeden once herkes en iyi isletmecidir. Iflastan sonra bildiklerinin yanlis yada yetersiz oldugunu anlarlar ama bazen is isten gecmis olur.

Birini taklit etmek yada takip etmek sizi asla en iyisi yapmaz. En iyisi olmak icin yeni anlayis ve calisma modeli ile her kesten çok calisarak bilgi uretmeli. Ogrenmeli ve ogreterek uygulamaya konmalidir

Patron calisanlari gelistirmez ve sorunlari ile ilgilenmezse calisanlarda isi ve isini gelistirmez ve firmanin sorunlari ile ilgilenmez. Nitelikli insanlar isletmeyi terk eder. Patrona da yalaka ve nilteliksiz elamanlar kalir. Ondan sonra da patron elamanlarin sadeketsiz ve verimsiz oldugundan sikayet eder.

İşletmeci kararlarını sansa bırakmamalı ve stratejsi umut olmamalı o kadar sansına güveniyorsa şans oyunları oynasın yada hazine arasın. Plansız işletme kurmak paraşütsüz uçaktan atlamak gibidir.

Adamın biri karpuz çok güzel demiş Diğeri sen sen karpuz gördün mü demiş. Yahu abim komutanı yerken görmüş demiş. Ülkemizdeki işletme kurma da yatırım yapmada öyle kulaktan dolma bilgi ile yatırım yapmak yada abimin arkadaşının abisi bu işten çok para kazanmış bende bu işi yapmak istiyorum diyerek işletme kurma kararı alırlar.

Basarili olmakta basarisiz olmanin nedenlerinden biridir. Yeterki basari sarhosluguna dusun ve ben tamammim her seyi biliyorum deyin. Basarili şekilde basarisiz olmak isteyenlere

Baba parası ile okuyanların kendi işini kurmak için sermayesi vardır, babasının işini devam ettirir yada büyük firmalarda kariyer yapması için yeterli torpili oldukları için başarılı görünür oysa gerçekte çoban bile olamazlar.

Özel Üniversiteler eğitim kurumu değil birer ticaret hane. Öğrenci alımında adını yazması yeterli çarpım toplusunu bilmesi gerekmiyor. Zaten biri özel üniversiteden mezun olduğunu söylediğinde benim aklıma zeka geriliğini baba parası ile tamamlayan salaklar olarak nitelendiriyorum.

Olumlu düşünmekle istediğiniz olsaydı en başarılı insanlar polyannalar olurdu.

Ne yazık kı işletmecilikte elaman alımında kriter nitelik değil. Kimlerden ve hemseri olup olmadığına , yalakalık seviyesine bakılıyor.

Birilerinin başarı hikayelerini okuyarak başarılı olmuş insan yoktur. Bilgi uygulamaya konulduğunda anlamlı olur. Uygulama konulmayan hiç bir bilginin faydası olmaz.

Kendi başarısı olmayan biri size nasıl başarılı olmayı öğreterek yol gösterir. İşin uzmanından ve işin içinden gelen kişilerden fikir alın. Size başkalarının başarı hikayelerini anlatarak başarılı ol diyenlerden uzak durun.

Her konuda akıl veren insanlar sorumluluk almayanlar ve hiç bir konuda derinlemesine bilgisi olmadığından topluma kendini kabul ettirmek için her şeyi biliriz derler, Bilmiyorum demek onlar için psikolojik olarak kendilerinin eksik, yetersiz olduklarını düşünmesine neden olur. Hele bazıları nasıl olsa söylediği sözün arkasında durarak söylediklerini yapmak zorunda değiller ya onlarda bol vaatler verirler

Marka olmak son zamanlarda gayet kolay işmiş gibi önüne gelen marka danışmanı oluyor. Ne markalaşma stratejileri var. Ne planları sadece logo yaptırmak ve tabela ile kurumsal kimlik bununla web sitesine yada sosyal ağlarda fotoğraf paylaşmakla marka olduğunu zan ederek bayilik yada franchise vermeye kalkanlar var.

Rızık kazanmak için riske girilmesi gerekir. Çünkü sadece riske girenler rızkını kazanır. Ancak bunun kabul edilebilir ve yönetile bilir olması gerekiyor.

İşletme kurmak ve yatırım yapacak para olmadigindan dolayi finansal duvara çarpa bilirsiniz. Ama var olan isletmenizi ve kendinizi gelistiremek için her zaman yatirim yapacak para bulursunuz. En iyi yatirim kendi markani ve kendini geliştirmek için yatirim yapmaktir.
Artık büyük işletmeler gösterişli ofisler, çalışanı çok olan değil. Küçük hızlı, nitelikli az çalısını ve teknolojiyi etkin kullanan firmalar önce çıkıyor. Büyük olup yüksek cirolar olmak yerine küçük olup yüksek kar oranı önemli.

40 yasinda yasadigin hayat 30 nda aldigin kararlardir. gecmisteki hatalariniz da cabanizda karsiniza cikar.

 Arama motorlarında de bulamadıkları bilgileri size sorup işe yarar doğru cevap alıyorlarsa siz o konuda uzmansınız demektir.

Yorumlar