Girişimcinin Felsefesi Kurt Olmak, Digerleri Kedi

Her ne kadar girişimilik öğrenilir densede bence öğrenmek için insanın. İcinde öğrenme isteği olmalı ve yaşam felsefesi girişken olmalı. Siz bir kediye ne kadar kurt olmasını öğretsenizde o yine kedidir ve en küçük bir sıkıntıda kedi olduğunu ortaya koyar.

Eğitim önemlidir ama karakter daha önemlidir. Eğitimle sadece insanın zayıf yönlerini geliştirmesine güçlü yönlerini daha fazla güçlendirmeye yarar. Kediyi aslan yapmak imkansızdır. Çünkü karakter ve fıtrat önlemdir.

Sadece eğitim ile her insan girişimci olsaydı o zaman kurumlarda görev yapan insanlar üniversitelerde okuyarak iyi bir çalışan olmak yada devlet memuru olmak için okumaz kendi işini kurardı.

İnsandaki hayat felsefesi çok önemlidir. Çok iyi eğitim alarak Firmalarda yüksek kariyer yapan insanlar yada devlet memuru olanların felsefesi kedi felsefesidir. Kedi felsefesini benimseyen insanlar riske girmeden sabit gelir ve gider sahibi olmak için firmalarda iyi çalışan olur yada devlette sırtını vererek devlet memuru olurlar.

Oysa girişiminin felsefesi kurt felsefesidir. Birilerinden emir almak başka birilerini zengin etmek için çalışmak onlara gore değil. Ne yapar eder bir yolunu bularak kendi islerini kurarlar. Zaman zaman bütün mal varlığını kayıp etme riski olsada firsat gördükleri işlere dalar zarar etselerde vazgeçmezler.

Girişimciler kendi işini kurmalarindan ilk başlarda çok çetin mücadele ile karşı karşıya kalsalarda eninde sonunda işi ve isletmeciligi öğrenir ve kazanır. "Tekkeyi bekleyen çorbayı içer ' sözü tam sabırlı ve mücadele eden girişimcinin sonunda kazanacağının garantisi sayılır. Sizler yeteri kadar mücadele eder ve sabır gösterir iseniz sonunda kazanan sizler olursunuz.

Ancak burada uyarmak istediğim. Bir konu var yeni girisimciler ilk defa iş kurumlarında iflas etme oranı çok yüksektir. Onun için deneyimli birilerinden yardım almalarını tavsiye ediyorum.

Denenmiş test edilmiş bilgi ve deneyimlerden faydalanarak zaman ve para kaybı olmadan direk kazanmaya başlayabilirsiniz. İlk olarak öğrenmek ve arastirma yönetimi ile doğru bilgi ile ise başlamak, akıl hocalarindan gorusmesi faydasına olacaktır.

Yorumlar