İş Fikrimiz Var Ama İs Bilgimiz Yok


Her Türk insanın çok iyi bir iş fikri var. Kendinede istediği  kadar zengin olma planı vardır. Ama iş fikri olanların iş bilgisi zengin olmak isteyenlerinde planlarını devreye koyarak zengin oldukları görülmemiştir.

Nitekim iş fikri olupta iş kuramayan bazılarının da parası yok, yada iş planlarına veya kenderine guvenemezler onun için hiç bir zaman kendi islerini kurazlar yada zengin olamazlar. Ondan dolayı sadece insanların çok azı başarılı oluyor iş hayatında .

Olay iş fikrinde yada sermaya de bitmiyor ama sermaya olmadan iş fikri bir ise yaramıyor aynı zamanda iş fikrini hayata geçirmek ve sermaya doğru kullanarak başarılı olmak için iş bilginize ve işletme deneyimine gerek kalıyor. 

Başarılı insanlar  başarının sırrını bilirler ama başarısız insanlarda bu sırrı öğrenmek isterlerse çok kolay öğrenirler ama başarısız insanlar kendilerini geliştirmek ve öğrenme yerine sorumluluk almadan birinin yaninda çalışır kendilerini ve islerini gelistirmek istememeri beni cok şaşırtmıyor. 

Belki de başarılı olmak istemiyorlar kar çünkü başarının sırindan biri de %5 istemek % 15 planlamak geri kalanı da eyelem geçmektir. İnsanlar kendi başarısızlıklarına bir çok bahene bulmak ve kendini hakli çıkarmak için aceyp derecede kafa çalıştırır ve işin kurnazligina yatarlar. 

Ancak her başarı recetesi olarak öne sürülen maddeler her insana uymaz be insanin kendine göre kişisellestirerek kendine ve durumuna bakarak kararlar alıp uygulamaya koymalidir. 

Başarı hakında bazı yanlış bildiklerinizi unutun. Her şeyin uygun zamanı olmasini beklerseniz her zaman bekleme modunda kalırsınız. Başarı emeke ister ,ter ister akıl ister ve planı şekilde yapılması gerekli olanları uygulayacak irede ister. 

Yorumlar