KOSGEB 'den KOBİ'lere Kredi ve Hibeler

Halk arasında KOSGEB denildiğinde akla hemen yeni iş kuracak olacak girişimcilere verilen destek ve hibeler akla geliyor. Oysa kosgeb sadece yeni kurulan işletmelere hibe ve kredi vermekten başka yaklaşık 6 farklı destekleme paketleri bulunuyor.

Her işletmenin geliştirilebilir bir yanı olduğundan yeni kurulan işletme olasın var olan işletmeler olsun proje yaparak kosgebden kredi ve hibe alarak isini ve işletmeni geliştirmek için faydalanabilinir.

KOSGEB özelikle büyümek üzere olan işletmeler desteklemek için yakın zamanda KOBİ-GEL projesi kapsamında Kobilere 300.000 TL ve 400.000 TL arasinda üretim yapılan sektör göre hibeler veriyor.

Kobi- gel projesi ile yine bankadan kredi çekmek isteyen işletmelere banakalardan Yüksek faiz ile kredi çekmek yerine KOSGEB 'den faizsiz uzun vadeli kredi kullanımı ile firmaların finansa ulaşmasını sağlıyor.

Devlet cari açığı azaltmak icin iki yıldan fazla faaliyet gösteren işletmelere be yıllık cirosu 300.000 TL olmak şartı ile ihracat yapan yada ithalat ile ülkeye giren ürünlerin yerini alacak üretimi yapan düşük teknoloji ile birlikte yüksek teknoloji ve savunma sektörüne , yazılım ve programlamaya ciddi kaynak ayırıyor.

KOSGEB in yüksek miktarlı kredi ve hibelerden yararlanmak için başvuru yapmak isteyen kişilerin alınacak makine, ekipman ve proje geliştirme, yurt dış fuar ve markalama ile pazar payı yeni ürün geliştirme aşamalarına bulunmak isteyen işletmeler kredi veriyor.

KOSGEB Kobi gel programına bağlı kalarak hibe ve kredilerden yararlanmak isteyen kişilerin iş planı hazırlamak sureti ile çağrı döneminde kosgebe başvuru yapılması yeterli olup onaydan sonra ödeme yapılır.

Yorumlar