Danışmanlık Firmalarindan Faydalanmak

İnsan duyduğunun doğruluğunu araştırmak, okumak ve düşünüp akıl ile mukayese etmez ise her zaman kandırılır. Kanan kadar kandıranda suçludur aslında !

İşini hakkı ile doğru yapan çok başarılı danışmanlar var ama bunun yanında kendisine bile danışman gerekli olna ama danışmanlık uyanık insanlar .

Konuya tam hakim olmazlar bir eğitimle kendini uzman zen ederek işin icinden gelmeyen yarın yamalak bilgi ile daha çok insanlarin duygularına dokunarak olmayacak işlere olur derler.

Bütün amaçları insanlardan bir sözleşme yapmak ve ödeme almak üzerine kurulu. Kısa yoldan koseyi denmek üzerine bir çok kurulmuş sözde danışmanlık aslında dolandırıcılık firmaları mevcut aman dikkat.

Dolandırıcılık mantığı ile hareket eden danışmanlık firmaları telefonla arayarak size KOSGEB yada TKDK, kalkınma ajansi, AB Fonu ,Ekonomi bakanlığı gibi kurum ve kuruslardan hibe çıktı faydalanmak için anlaşmayı imzalayarak bu kadar para yatırın derler.

Yada size yatırm için yurt dışı borçlanması ile kredi temin ediyoruz evraklarla birlikte şu kadar para göndermeniz gerekiyor diyorlar.

Arkadaşlar sizi devlet kurum ve kuruluşları asla size kredi vereceğiz , hibe vereceğiz diye aramazlar. Diğer taraftan kredi yada hibe almak için bir iş planı yada iş projesi olması yatırımcinin ve işin hibelerden yararlanmak için uygun olması şarttır.

KOSGEB hibe lerinden yararlanmak için kesinlikle kosgebin verdiği uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmanız ve nec kodları uyan bir isletme kurma yöntemi ile KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerden biri olduğu için önce harcama yaparsınız sonra hibenizi alirsiniz.

KOSGEB kredisinden faydalanmak için ise işletme kurup krediden faydalanacağınızi belirterek finansman toplasunu ona göre doldurmak lazım. Kredi için bankadan teminat mektubu isteniyor bankada ipotek iştitor. Yada kgf size kefil oluyor.

Diğer taraftan tkdk kurumu tarafından verilen hibeler için de kesinlikle tarim, hayvancılık ve yenilenebilir enerji kaynaklarından yatırm yapmak gerekli ama önce desteklenen illerde proje geliştirme gerekli kurum ve kuruluşlardan izinler , projeler hazırlanarak çağrı döneminde onaylandiktan sonra proje tamamlanarak yerinde kontrol elamanları tutanak rüyalarından itibaren size ödeme yaparlar.

Bazı kalkınma ajansı yada tkdk kurumu teminat karşılığı size ön avans veriyor. Bir de yatırım teşvik belgesi veren ekonomi bakanlığınin verdiği destek ve teşvikler var.

Birde kredi alma üzerinde dolandırıcı tıp insanlar kendini danışman olarak gösteriyor. Teminatsız %100 kredi, faizsiz  10 yıl vadeli %100 kredi , % 100 ödemesiz kredi yada hibe gibi cazip şartlar sunuyor sonrada kedi almak için bu kadar ozsermeye olmasi lazim bunu da şu hesap numarasina havele yapin diyorlar.

İnsanları arayarak size hibe çıktı faydalanmak için şu kadar para gönderin. Ges yatırımi için devlet arazi veriyor ve % 100 10 yik faisiz kredi veriyor. Devlet % 100 hibe veriyor. Siz bize sadece 10.000 TL verin geri kalanin tamamını hibe olarak alıyoruz.

Siz proje yapın bankalar şize kredi vermek için elinizi öper ayaklarınızı kapanır diyenler mi, Teminatsız kefilsiz 100.000 TL kredi mi dersiniz. Yani dolandırmak için insanların duygularina o kadar çok hitap ediyorlar birde kısa süreliğine iki gün zaman kaldı çabuk olun diyorlar.

Bazıları devlet kurum ve kuruluşları olduğunu idaa edenler var. Sizleri böyle biri aradığı zaman kesinlikle araştırın ve anlaşma imzalamayin ve para göndermeyin. Danışmanlık hizmeti vermek istiyoruz diyenlere pek itibar etmeyin. Siz onlari tavsiye ile bulun.

Danışmanlık kapsamında hizmet alırken danışmanın iş deneyimi, uzman olduğu sektörü, daha önce yaptığı işler ve Kesinikle ofisini görün ve anlaşma karşılığında ödeme yapın.

Bazı danismanlarda olmayacak ise olur abi z hal ederiz abi, bizdeb garantili demelerine bakmayın.

Hiç bir zaman Garantili hibe çıkar diyenler ile size %100 çağrı mektubu çıkartırım diyenlere itibar etmeyin. Kapasite dolu olan bir yerde nasıl garantili çağrı mektubu danışmanlık hizmeti verirler mantıklı mı.

Hibelerden yararlanmak için kurumun kendisine giderek bire bir görüşmeler yapın oradaki insanlar size hizmet vermek için nasıl çalıştıklarını ve hevesli olup ellerinden gelen yardımı yaptiklarini görün. Yada en azından bir telefon açın.

Doğru danışmanlık firmasından hibe dosyası hazırlama ve proje çizdirme hizmetlerinden yararlanma sürecine girin. Elle tutulur bir belge olmadan uçuk fikirler ve vaatlerle gelenlere itibar etmeyin

Yorumlar