Detaylar Fark Yaratır, Farkınız Karlılık Demektir

Her ne kadar elinden büyük isler gelmeyenler küçük detaylar ile ilgilenir derlerse de küçük detaylar büyük farklar yaratır. Günümüzde başarılı ve karlı olmanın yollu küçük detaylarda olmakta.

Küçük detaylar büyük farklar yaratır. Danışmanlık kapsamında küçük detayları bilenler daha iyi proje hazırlar ve hibe çıkma oranını yüksektir. Yine ürün ve hizmetlerde küçük detayları ile rakiplere büyük fark atarak rekabetçi işletme olarak bir adım önde gider.

Her zaman her ürün ve işletmede geliştirilecek küçük detaylar bularak işletme ve işi daha iyi yapmanız sonucunda rakiplerinizden farkli olurken daha karlı işletme olup az maliyetle çok fazla kar elde ederek kazanmaya devam edersiniz.

Müşteriler her zaman var olandan bir adım fazlası olanı ve en iyisini talep ederler. En iyisi de küçük detaylarin toplam sonucunda oluşur.

Küçük detaylar ile büyük farklar yaratmak en çok otomobil ve giyim ile makina sektöründe ve hizmet sektöründe işletmelerin en büyük silahıdır.

Otomobillerde ayı sınıf ve aynı platform üzerine kurulan otomobiller aynı motor ve yürüyen aksam olmasına rağmen marka ve ek donanım, tasarım ile ciddi anlamda arada fiyat farkı oluyor. Ek detayların maliyeti en az 1  'e 10 kazandırır. Oysa standart olursa aynı fiyata satılır.

Aynı sınıf ve aynı platform üzerine kurulu araçlarda en az 30.000 TL fiyat farkı oluyor bu hemen hemen sıfırın yarım araç parası yada baska bir modelin sıfır giriş sınıfındaki otomobil fiyatı demek oluyor.

Fark yaratmayan firmalar 1 araç satarken küçük farkları ve marka bilinirligi yüksek olan araç 1 otomobili 1.5 otomobil fiyatına satmış yada 2 tane arac satmış kadar karlı olur. Üstelik farklı olmak için sunulan maliyet en fazla 10.000 TL maliyet olmuştur.

Yine giyim sektöründe olsun mağazacılık ve kozmetik sektöründe ufak farklılıklar insanların taleplerinden daha fazlasını sundukları için hem daha karlı hemde daha fazla tercih edilerek insanlar bir birine tavsiye ederler.

Aynı fiyata satma durumunda işe diğer rakiplerinizden donanım farkından dolayı ciddi anlamda avantaj sağlayarak müşterilere sizi tercih etmesi için seçenek verirsiniz. Farklı olmak sizi her anlamda rakiplerinizden daha fazla kar elde etmek yada daha fazla satış yaparak kazanmanizi sağlar. Hangi yöntemi tercih edeceğiniz size bağlıdır.

Sonuç olarak karlı ve farklı olmak istiyorsanız sizi farkli ve karlı yapacak küçük detaylarin yanında büyük resmede bakmaniz gerekiyor.

Yorumlar