Devlet Hibelerinden Yararlanmayı Garantileme


Yeni girisimci olsun işletmesi var olan girişimci olsun mümkünse tarım ve hayvancılık, bitki yetiştirme, meyve ve sebze, tarımsal faaliyetleri geliştirmek için yatırım yapmak, kırsal alan turizmi geliştirmek için  otel, lokanta, soğuk hava deposu, tarım ve hayvancılık ürünlerin işlenmesi, paketleme ve pazarlama ile satis faaliyetleri, kir kafeterya, gezi alanları ve benzeri konularda tkdk kurumu aracılığıyla AB fonundan İpard programından faydalanmanız mümkündür. 

Hibeye başvuru yapan kişi ve kurumların hepsi hibeden yararlanır. Ancak burada amc hibeden yararlanmaktan çok istenen hibe desteğinden faydalanmak önemlidir. Bu arada tkdk kurumsaldan daha çok biresyel başvurulara ayrıcalık tanıyor. 

Öncelikle çalışan degil başvuru yapan kişinin bayan ve 40 yaşı altında olması başvuru yapılacak sektorle ilgili okuldan mezun olması ve başvuru adresi ile aynı yerde ikamet etmesi, bavuru yapılan yerin nüfusunun 100.000 altında olması şartı ile doğru proje ve yeterli finansman ile hibe %90 oranında en son olarak da belgenin onceliki desteklenen sektörde olmasiyla  garanti oluyor.

Başvuru yapan firma ayrı bir ilde olsada başvuru yapılan ilde şube açma yollu ile ticaret yada esnaf odasına en az 3 ay önce kayitli olması gerekiyor. 

Çifti kayıt sistemine kayıtlı olmanız şart değil kayıt olurken başvuru yaparsınız. Bununla birlikte en az 3 yildir bu işte çalıştığını gösteren sgk dokümanı yada bu ilgili okuldan mezun olman birini şirkete elaman olarak göstermeniz yeterlidir. 

Son olarak evet harcama yaparak proje tamamlandıktan sonra size hibe odemesi yapılır. Ancak yeterli teminat varsa ön avans almanız mümkün.

Projesenin red edilmesinin iki tane ana nedeni vardır. Biri yanlış başvuru paketi hazırlamak ve eksik evrak vermek. Diğeri de yatırımcının finansman konusunda projeyi tamamlayacak kadar finansman yetersiz bulmasında yada yanlış hesaplama yapılmasından dolayı red yer. 


Abit Gulistan
0537 434 3014

Yorumlar