Fakir de Zengin İnsanda Hesap Yapar

Aslında insanların fakir yada zengin veya orta gelir grubuna ait olmasının temelinde finansman yönetimi ve para kazanma gerçekliği yatar.

Her insanın gelir seviyesi farklı ama giderler de farklıdır. Eger bir insan varlıklı  olmak isterse bu zamanda imkansız değildir ama öncelikle nir hedef belirlemesi gerekli.

Bu zamanda para kazanmak ve zengin olmak teknoloji ve bilgi ile kısa zamanda meydana gelir bir o kadar da hızla fakirleşir. Tabi sadece istemek olmaz isteğine kavuşması için çalışması lazım.

Temel olarak gelir dağılımı sınıflandırmasını göre insanlar fakir, orta gelir ve zenginler olarak sınıflandırılır. Zenginler yeni yatırım yapmak için harcama yapar ve yatırımcılardan gelen gelir ile harcamalarını  yapar.

Fakir insanlar ise daha çok mantık yerine duygusal harcama yapar ve tasarruf hesaplaması yaparken orta gelirli insanlar da harcama planları yaparlar.

Aslında orta gelirli insanlar çok kolay zengin olur. Harcama planı yapmak yerine yatırım yapma planları yapsalar 5 yil sonra zengin olup diledikleri hayati yaşarlar.

Fakir insanın zengin olması biraz daha zorlu ve çok çaba harcanması lazım. Ayrıca gelir getirici ek kaynak bularak en azından bir işletme açmak yada yatırım yapana kadar tasarruflu yaşaması gerekiyor.


Tasarruf etmek demek;  İhtiyacın olanı almamak değil, Hayatı yaşamak için uygun olanakları en az fiyata mal etmektir. Tasarrufun karşılığı işe israf, israf edersen iflas edersin   .

Evet şimdi siz hangi hesaplamayı yapıyorsunuz ve nerede gereksiz giderlerinizi bularak eleyin ve amaçlarınıza ulaşana kadar birikin yaparak yeni yatırımlara para ayırmak yöntemi ile yatırmdan gen para ile geçinemeye çalışın ancak o zaman zengin olursunuz.

Yorumlar