İnsan Neden Varlıkli Olmak İster

Öncelikle insan neden zengin olmak ister sorusuna cevap arayalim. İnsan yaratılış itibari ile zayıf bir varlık olduğundan dolayı gelecek endişesi taşıdigi için varlıklı olmak ister.

İnsan hayatı boyunca yapay ve gerçekte ihtiyacı olacak eşya ve kendi beslenmesinde, eğitiminde, konaklama ve korunma ,giyinme ve güvenlik için mantıklı ve duygusal olarak ihtiyacılarini karışilamak ister.

Bunların hepsini kendisi yapması imkansız ve bazı insanlardan satın alması yada yaptırması lazim. İşte gerek ihtiyaç gerekse itibar için alım yapabilmenin yollu paradan yani zengin olmaktan geçer.

Bütün insanların temel ihtiyaclarini karşıladıklari zaman lüks ve itibar hicin daha iyi hayat yaşmak adına harcama yaparlar. Ancak insanların harcama yapmalarinindan dolayı maddi varlıklari yetersiz kalır. Daha fazla kazanmaları gerekir. İşte bütün farklardan burada başlıyor.

İnsanların fakir olmasının temelinde bana gore para kullanma ve alım yaparken karar vermesine bağlıdır. Zenginler ile fakirler arasında en büyük fark ise parayı kullanma ve para kazanma yöntemlerinde yatıyor.

Zenginler önce para kazanmak için sistem oluşturur yada yatırım yaparlar sonra oradan gelen para ile ihtiyacıni karşılar. Fakir ise önce harcama yapar sonra kalan para ile yatirim yapmak ister ama ona da para kalmaz.

Zenginler kazalarından gelen paranın hesabını yaparken fakirler ise birikim yapmanın hesapini yaparlar. Fakirlikten zenginlige gitmenin yolluda zengin olmak için isletme bilgisini, para yönetimini öğrenmekten geçerken ilk yatırım yapacak yada işletme açacak kadar para biriktirmekten başlıyor.

Düşünmeden ihtiyaç olmayan harcamalar yaparsanız sonradan dusunmek ve hesap yapmak zorunda kalırsınız. Bir harcama yapmadan önce en az 1 hafta erteleyin böylece ihtiyaç olup olmadığını anlar ve ne kadar para harcamak gerektiğini karar verirsiniz.

Yapılan harcamaların % 55 gibi oranı gereksiz ve ihtiyaç olmayan yapay ihtiyaç harcamalari oluştur. Öncelikle bu gibi gereksiz giderleri elemize ederek işletme kuracak kadar yada yatırım yapmak için para biriktirene kadar temel ihtaclarinizi karslayin ve artan kalan para ile birikim yapın.

Her ne kadar harcama kalemlerinizi yazarak belirler ve muhasebe kayıtlarini tutsanizda önemli olan insanların harcama aliskanligi üzerinde değişiklik yapmak.

Bilgi sadece karar almanizda size doğru veya yanlışi gösterir asla aliskanliklariniza  ve harcamalarınızı kontrol edemez. Yazmakta giden paranın miktarını ve gelirini gösterir. Şimdi zengin olmak ve varlikli olmak isteyenler zaten bunu biliyoruz diyecektir. Bilmek yetmez uygulama ve sonlandırmak lazım. Ektiginizin faydası hasat yaptığınızda ortaya cikar.

Son olarak para mutluluğu satın alamaz ama mutluluğun temelinide para oluşturur. Para ile mutlu olamayanlar parayı kullanmayı bilmeyenlerdir

Yorumlar