YÖNETİCİ OLMAK İSTEYENLER


Bir işletmenin iyi kazanan ve karlı olması işletmeyi yöneten insana bağlıdır.  İşletmeci lider nitelikli olursa insanlar tarafından tercih edilmeyen ve yok olan sektörlerde olmadığı sürece karlı ve büyüyen işletme olur.


Lider ruhlu işletmeciler öncelik olarak kendi eksiklerini görmek yollu ile hem kendini hemde calisanlarin gelişmesi için eğitim verir ve gerekli durumlarda işi bilen insanlara danışır. 

İşletmeyi kurumsallaşma çalışmalari yaparak markalaşmaya çalışır. İnsanlara ve çalışma arkadaşlarına önem verir. İnsan ilişkileri iyidir. İşinde uzman olup geleceği tahmin ederek değişime hazırlanir ve işini ve işletmesini geliştir.

İnsanlara hem yetki vererek sorumluluk ile birlikte inisiyatif kullanmasına izin verir. Doğru insanı doğru yerde konumlandırma stratejileri doğrultusunda yetenkli insanları işletmesinde tutar ve onlara kariyer yapma konusunda yardım eder. 

Müşteri ve ekip arkadaslari ile tartışmak yerine sorunu en kolay yoldan kimseyi kırmadan çözüm yolları bulur. Ekip kurarken yetenekli ve çalışan insanlara performans primi ile daha fazla çalışma ücreti karşılığında çalışanlara tatmin edici ücret öder.

Dedikodu yapmak yerine barışçıl ve olumlu davranarak örnek insan olur.  İnsanlara önem verir. Çalışanlarin ailelerine bile önem gösterir özel günlerinde hediyeler alir be kötü zamanlarında yardımcı olur.

Zaman zaman bütün çalısma arkadaşlarının aileleri ile birlikte faaliyetlerinde bulunarak bütün çalışanların bir aile duygusu yaratmak çalışma arkadaşlarının firmaya bağlılık duymasıni sağlar. 

Korku değil sevgi ile yönetir emir etmek yerine rica de bulunur ve insanların, müşteri ile çalışma arkadaşlarınin fikirlerine önem verir onlardan gelecek güzel önerileri ödüllendirme yöntemi ile insanların içindeki yaratıcı yönünunu ortaya çıkarmasini sağlayarak kendilerin güven duymasını ve işini kayıp etme korkusunu ortadan kaldırır.

Kendisine bir amaç belirler ve insanlari o amaca ulaşmak için organize eder. İşletmeciliğin insanla insanlarla çözüm üretme faaliyetleri olarak görür. İnsanlara verdiği vaaderleri yerine getirir. Oyalam taktiği ile uğraşmaz. 

Sektörü ve iş dünyasıni surekli takip eder. İnsanlara danisarak daha iyi iş ortamı sağlayarak isini ve işletmenin gelişmesine katki sağlar.

Evet arkadaşlar işletme yönetimi kolay bir iş değil. Lider ruhlu yöneticiler her yerde bulmak imkansız değil. Ben yerine biz diyerek başarıların altında ekip ile birlikte imza atar ve işletmenin sadece makina ve ekipman, finansman ile değil insanalara faydalı olmak için yapılan faaliyet olarak görür.

Yorumlar