Kendi İşyerini Acmanin Riskleri

Kendi işyerini açmak isteyenlere yönelik iş yeri açmak için nedenlerin yanında birde kendi işini kurmanın risklerinden söz etmek istiyorum. Çünkü her işletmenin kurulmasında kazanmak kadar kayıp etmekte var.

Yazılan yazılar hep kazanacağınızı varsayarak yazılıyor ya olmaz ise ne olacak , Türkiye'deki kurulan işletmelerin % 90 ilk 3 yılda iflas ediyor. Girişimcilik KOSGEB hibesini duyarak kendi işimi kurarak kısa zamanda zengin olayım hayali kurmak değildir.

Girişimcilik desteklemek için kurulan KOSGEB desteklerin  amacı iş yeri açmak için sermayesi olanlara iki yıl boyunca hibe vererek destek olmak. Onun için girisicilik eğitimi veriliyor. Semraysiz insanlara para verilmez.

İş hayatında kayıp etmek de var kazanmakta var. ancak işini iyi bilen başarılı ve yeterli sermaya ile giriş yapanlar kazanmaya devam eder
İşletme bilginiz olmalı yada bir tane akıl hocaniz olmalıdır.

Ancak işletme bilgisi olan ve doğru yerde yeterli sermaya ile işletme kurulum yapılırsa başarılı olur. Her sitenin giderleri sabit ve değişken olmakla birlikte giderler kesin gider de gelecek olanin garantisi yok.

İşletme de risk yönetimi, gelir ve gider ile maliyet analizi yapilarak, pazarı ve konumu incelemeli uygun reklam, pazarlama faaliyetleriinde bulunarak müşteriye hizmetleri sunulmali.

Her işletmenin makine ve ekipmanın yanında en az 6 aylık bütün giderler karşılayacak kadar nakit para olmalı ve 3 yıka kadar fazla bir kazanç içerinde olunmaması gerekiyor.

Girişimcilik danışmanlarinin gazina gelerek var olan işin bırakmadan önce kendi işini kurmak istiyorsaniz ilk başlarda iyi analiz ederek işin detaylarini görmek ve bilmek gerekiyor.

Uzaktan bakmak yada başka birilerinin söylemini bakarak karar vermeyin. Bazen maaşlı isi bırakarak kendi isinizi kurduğunuzda pişman olabilirsiniz. Sonra nasıl kesilmiş tavuk gibi ortalıkta dolanır elinizdeki işten ve paradan da olabilirsiniz.

Parasiz iş yeri açmak yada kredi ile iş yeri açmak gibi riskli hareketler de bulunmayan. İlle kendi işinizi kurmak istiyorsanız kendi öz kaynağımız olmalı ve o zamaman hibeden yararlanmak size fayda sağlar.

İşletmenin kurulmasinda amaç geçinmek için para kazanmak değil yeni yatırım ve işletmeyi büyütmek için para kazanmak  sadece geçiminizi sağlamak amacıyla yapılan yatırım ve işletmeler ömrünüzu egeler ve sıkılarak işten vaz geçersiniz.

Doğru sektöründe faaliyet gösterenler ve işletme bilgisi olanlar her zaman kazanırlar. Ancak işletme yönetim bilgisi yanında para ve çevre çok önemlidir. Çevreniz yoksa işletme gideri için ayrılan bütçeyi iki katına çıkarır ve cevre yapmak için faaliyetlerde bulunmak gerekir. Aklınıza takılan soru olursa yorum olarak ekleyin size cevap verilecektir.

Yorumlar