KOSGEB Girişimcilik Hibelerinden Faydalanmak

İşletme kurmak isteyenlere KOSGEB in desteklediği sektörde faaliyette bulunmak isteyenlere KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi ile KOSGEB hibesi almayı hak kazanırsınız isteyene de KOSGEB kredisi verilir.

KOSGEB hibe ve kredisinden yararlanmak isteyenler ilk önce uygamali girişimcilik eğitimi alarak işletme kurmali ve harcama yaparak odemeyi firma ise firma adına açılmış hesap şahıs ise adına açılmış hesap üzerinden banka araciligi ile ödenmiş olduğunu gösterir dekontu ve faturası olmak zorunda.


Sonrasına iş planı hazırlanarak kosgebe fatura ve dekontlarla birlikte teslim edilir ve sizin hesabınıza hiben miktarınız ödeme yapılır . İşletme kredisi almak için işe 100.000 TL ye kadar banka teminatı yada kredi garanti fonunun kefil olması ile krediniz onaylanır. Bu sizin makina ve ekipman aldığınız firmaya direk havele yapılır.


Kosgebin temel amacı orta ve küçük boy işletmeleri kuran girişmcilerin iki yil boyunca ayakta kalarak kalıcı olmasını sağlamak amacı ile hibe veriyor olup hibenin 30.000 TL lik kısmı elaman, kira ve işletme gideri olarak aylık şeklinde ödeniyor.  Kara kalan 20.000 TL ise nakit olarak işletme sahibinin adina yatırılır.


KOSGEB kendi işini kurmak isteyenlerden ciddi anlamda desteklenen sektörde işletme kurulması gerekli olup iş planı hazirlayarak fatura karşılığı hibe veriliyor. İşletme kurmadan ve harcama yapmadan hiç bir şekilde ödeme yapmıyor.


KOSGEB destek ve kredilerinden yararlanmak isteyenlerin.
1. Desteklenen sektörde iş yapmalı
2. En az bir yıl önce iş yerini kapatmış olmalı
3. Sigorta ve bağ-kur olmamalı
4. Vergi mükellefiyeti olmamalı
5. Başka kurum ve kuruluşlardan hibe almamış olmalıdır.


KOSGEB girişimcilik eğitiminden sonra iş planı hazırlamak ve KOSGEB elden aynı zamanda internet üzerinden gerekli iş planı ve evraklar elektronik ortamda gönderim yapılmasi gerekiyor. Sonra dosyalar incelenir be kurul girişimci ile toplantı yaparak kişinin gerçekten bu işi yapma potansiyeli var mı ona bakarak iş planını analiz eder.


KOSGEB hibe vermemesi için  desteklemeyen sektörde işletme acmaya çalışmak, yanlış iş planı hazirlamak, yetersiz finansman ve finansman tablosunu abartı yada eksik hesaplama yaparak yazmak, girişiminin işletmeyi yürütecek yetenek ve bilgisi olduğunu kurula ikna edemez ise red cevapi vererek hibeden yararlanamaz.
Arkadaşlar KOSGEB’den Hibe alırım diyerek kaza gelerek parasiz iş yeri amca hayali kurmayın çünkü öyle. Bir şey yok.

Bazi danışmanlar insanları yanlis yönlendirmeleri sonunda danışmanlık ücreti altında sizden para isteyen olursa itibar etmeyin. KOSGEB kredisi ve hibesinden yararlanmak için kesin olarak uygulamalı girişimcilik eğitimine katilmali ve KOSGEB destek verilen sektörlerinde faaliyet de bulunmanız gerekiyor.


Arkadaşlar KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi almanız işletme yönetiminde başarılı olacağınızı anlamina gelmiyor sadece girişimci olarak neler yapmak gerektiğini kagit üzerinden öğreniyorsunuz ama işletmede uygulama ile teorik çık farklıdır.


Elde olmayan nedenlerden hariç har hangi bir şeklide iş yerinize kapatırsanız hibeyi faizi ile geri ödemek zorundasınız. Bu nedenle her zaman işletme danışmanlarından faydalanin derim.

Yorumlar