Lider Girişimciler Başarılı İsletmeci Olur.

Türkiye de bir çok girişimci işletme kurarak amaçlarını gerçekleştirmek istiyoruz. Ancak kurulan işletmelerin bir çoğu daha ilk yili tamamlamadan kapanıyor.

Kapanma nedenleri olarak öncelik yetersiz sermaya ve iş bilginin olmadığından dolayı zor durumda kalıyor. Onun için kendi işini kurmak isteyenlere İş planı yapmalarını kesinlikle öneriyorum.

Önemli olan iş yeri açmak değil devamanj getirmektir. Daha kendini ifade etmekte zorlanan insanlarin işletmelerini büyümeleri mümkün değil.

Eğer kendin işini kurmak için iş yeri açarak kazanmak istiyorsanız kesinlikle liderlik bir yönünüz olması gerekiyor. Yoksa sadece geçiminizi sağlayacak kadar para kazanırsınız.

İşletmecinin en büyük yetengi insanlarla olan ilişkileri ve işletme yönetim bilgi sahibi olmasıdir. Var olan bir işletmeyi kopyalamak ve taklit etmek sizi diğerlerinden farkli yapmaz dolasıyla insanlar sizinle çalışması için farkiiz olmayınca sadece fiyat odakli hizmet veya ürün uretmek sorunda kalırsınız.

Liderlik olarak ya işinizi en iyi yapan siz olmalısınız. Ya lider olarak ekip yönetiminde etkin, maliyetleri en düşük yada işi en iyi bilen yada en iyi insanlarla çalışmaniz gerekiyor. Kısaca bir yönünüz lider olacak kadar farklı olamli. Farklılık size karlılık olarak dönecektir.

İnsanlar yaptığı işte en iyi olanlarla çalışmak ister. Sektöründe lider firma yada markalar düşük maliyet ve yüksek kar markaları ile çalışırken musteri bulma ve reklam çalışmaları daha az maliyetle daha etkin sonuçlar almanızı sağlarken sadece musteri memnuniyeti ve insanların tavsiyeleri ile size gelen insanlara hizmet vermek yada urun satmak size kazanç sağlarken karlı işletme sahibi olarak başarılı girişimci olursunuz.

Başarı markalaşma, tavsiye getirir ve kısa zamanda yeni kurulan işletme büyük bir ivme ile büyümeye devam eder. İşletme kurmak geçim icin değil daha çok para kazanmak ve yeni yatırımlar yapmak için yapılır. Amacınız sadece geçiminizi sağlamak ise o zamam çalışan olarak kalın ve paranızı riske atmayin.

Lider olmak sizlere insan kaynakları yönünden de kazanç sağlar ve insanlar sizinle çalışmak için gelir. Başarılı ve büyük işletmede çalışmak onur ve gurur duyulmasından dolayı hem yetenekli insanlar bulmakta hem çalışanları memnun ederken memnun müşteriler meydana gelir.

İşletme kurmadan önce sizi lider yapacak bir yönünüz belirleyerek lider olmak ve devamını saglamak Gerekli. Lider olduğunuz zaman liderliği devam etirmek için daha fazla çalışmaniz gerekiyor. Yoksa sıradan olmaya başlar çalışan ve müşterilerinjz diğerlerine gider.

Yorumlar