Neden Amaçlarımız Gerçekleşmiyor?

Her insanın bir amacı vardır. Bu amaç ister maddi olsun isterse manevi olsun bir çok insan amaçlarınıza ulaşamaz. Oysa ne kadar güzel amaçları vardı. Zengin olacaktı yada sigarayı bırakmak yada çok iyi insan olmak ama olamadı.

Sonra suçu hep başkalarını attı yok mevcut hükümetten kaynaklandı, İnsanlar çekemedi , maddi durum uygun değildi, çok dertliyim, Sorunlardan fırsat bulamıyorum, Zamanım yok diye bahanelerle kendini Mahsun gösterir.

Belki de başarılı olmak istemiyor ama başarılı olmak istiyormuş gibi etrafına kendini tanıtmaya çalışıyordur. Bazı insanlar zirvede olmak yada başarılı olmaktan korkarlar yada insanların duygularını sömürmek kolayına geliyordur.

Başarı sadece başarmak istiyorum diyenlere değil gerçekten başarmak için düşünerek plan yapmak ve eyleme geçip sonuçlandırmaya kadar giden uzun ve çetin süreçte sabırla mücadele etmektir.

Bir kaç ayda başarılı olmak yada yeniden hayata başlamak hikayelerini bırakın bu yıllar alır. Öyle 1 haftada 1 ayda olmaz. Amacınıza ulaşmak için kısa dönemli, orta dönemli ve uzun dönemli planlar yapmanız lazım.

Bek çok insan stem eder hiç bir şeyin istediği gibi olmadığına oysa hayata hiç kimsenin istediği gibi olmaz, yaptığı gibi olur.  Çünkü bilgi ve fikir ancak uygulamaya konduğunda sizi amaca ulaşır. Yoksa bizim insanımız da bilgi de var, fikir de ama sonuçlandırma yok.

Amaçsız eylem heba, eylemsiz amaç hayal olur. Bir eylemde bulunmak için önce amaç belirlemli ve amaca ulaşmak için gerekli adimlar olam kim, neden, nereye, nasıl, ne zaman, Ne  sorularina cevaplar verilmesi durumunda amaçlarınıza bağlı olarak eylem yaparsanız hedefee ulaşmak için gerekli sabır ve mücadele olursa o zaman amaçlarınıza ulaşırsınız. 

Bunun için amaçlarınız mantıklı olmalı, limitleri beli, tatmin edici, olabilirlik oranında ulaşır olmalıdır. Hayel ile amacı zaten buradan ayırırsanız. Hayaller gerçekleşmez amaçlarına ulaşılır. 

Yorumlar