KİM BAŞARILI YAPAR İNSANI


Hayata başarılı olmak için bilgi, deneyim,sermaya ve iyi bir iş fikrinin yanında arkadaş ve aile çevresinin inanilmaz derecede etkisi vardır. Hata iyi arkadaşlarının olması iyi bir iş fikrinden yada sermaya den daha önemlidir.


İş hayatında sermaya kadar çevrede başarılı işler bağlamak ve anlasmar yapmak için önemlidir. Sizin Başarıniz ve geliriniz size en yakın 5 arkadaşınızın ortalamasina yakın seviyede olmakta. 

İşletmecilik anlayışı olmayan sizleri maddi anlamda beklentileri olanlardan, işinizden ve işten alıp koyanlar sadece sizinle kendi ihtiyaçları olduklarında sizi arayan yada kendi çıkarları olduğunda hatirlayan kim olursa olsun yol verin.

İş dünyasinda arkadaş edinirken sizden daha başarılı Her zaman sizden ustun size değer katan, sizin gelismenizi saglayan insanlarla birlikte olun. Olumsuz ve başarısiz insanlarla , Sizin seviyenizde ve cahillerle  muhatap olmayın. 

Sizin seviyenizde olan insanlarla yada alt seviyedeki insanlarla muhatap olursanız sadece oyalanır ve bosa zaman geçirirken kendinizi geliştirmek merhum kalırsınız. Daha alt seviyede bilgisiz insanlar sizi fazla iltifat ederek sizi iltifat ederek olduğunuzdan daha başarılı olduğumuzu zan etmenize ve kendinize geliştirmenize fırsat vermezler. 

Arkadaş çevresi normal hayata önemlidir ama iş hayatında hayatı kadar önemlidir. Etrafınizdaki insanlar sizden daha bilgili be deneyimli olmaliki hepiniz birlikte daha da geliştirerek iş hayatında başarılı işlere birlikte imza atarsiniz.

Bülbül gülle, karga lese başarılı inşaat başarıdan başarıya taşır. Başarısız insanlarla arkadaşlık yapanlar hiç bir zaman başarılı olmamıştir. Her ne kadar size degistiniz , bizi beğenmez oldunuz yada senin gözün yükseklerde hayal aleminde yaşıyorsun yapmasın diyenler varsa yol gösterin. 

Sadece işinde en iyi olanlarla başarılı insanlarla arkadaş olun aynı meslekten olmaktansa farkı meslekten başarılı insanlar etrafınizda bulunsun. O zaman farklı görüş açısı yakalarınız.  Başarıdan başarıya koşuyor olursunuz.

Yorumlar