Başarılı İşletmelerin Sirri Nedir?

İşletmecilik gerçekten çok zor ve bilgi ile deneyim, geniş kültürlü ve işinde iyi olmak gerekiyor. Bir işletmenin iflas etmek nedeni olarak işletmecinin kendisinin en çok payi da vardır.

İşletmeci, iş kurma aşamasından kurulan işletmeyi yönetmek, büyütmek ve yeni yatırım yapma kararlari almakta ancak bilgi ve deneyimi kadar düşünür, vizyonu kadar ileriyi planlar. Bunun içinde kendini surekli geliştiren bilgisini güncelleyen geçileceği görebilen biri olmalıdır.

Kendi başına karar almasını bilen, net bir duruşu olan karar verici ve vergisi kararı sonuna kadar uygulayıcı, sonuç odaklı ve mücadele ruhu ile iyimser olmali ama kendi kendini motive etmesini bilmelidir.

İşletmelerde yönetimi karisik olduğu kadar çeşitli konularda bilgi sahibi olmalı ve işletme yönetim konularında bilgi sahibi olunması şartır. Bit işletmecinin en az bir danışman, finansman yönetimi, Hukkuk ve halkla ilişkiler pazarlama ve satış konularında bilgi sahibi olması gerekli temel olarak.

Kendisinin başarılı olmasi yetmez, başarılı bir ekip kurmalı ve kendini de ekipinide surekli eğitimle gelişmesine Katkı sağlamalı onların kendi yeteneklerini keşf etmesini ve gelişmesini sağlamak için çalışanlarında fikirlerini de sormali beyin fırtınası yapmalıdır.

Bir işletme kurulum aşamasında ne kadar doğru sektöründe faaliyetlerde bulunsa isletmecinin hatalarından dolayı iflas etmesi kaçınılmazdır. Her şeyi ben bilirim eğitime gerek yok diyerek yarım yamalak eksik bilgi ile kendini uzman zannedenler,

Kimsenin fikrine önem vermez her işi kendi yapmaya kalkar, yazmayı ve is takip etmeyi sevmeyen,  kimsenin fikrini sormaz ve işin üzerinde değilde işin içinde çalışır dünyadaki gelişmeler gözünü kaparsa iflas etmek kaçınılmaz olur.

Başarılı ve büyüyen işletmelerin sırrı doğru yönetim yapan işletmecinin olması ve başarılı ekip oluşturmada. İslemteci kendini, işini ve ekibini geliştirmeli ve fikirler üretir, gelir ve gideri denge de tutarsa her zaman kazanır

Çok iyi bir ürün olmasada başarılı bir ekiplr çok iyi bir işletme meydana gelir ve ciddi anlamda kar elde edilir. Ama marka olan ürünlerlerin ve işlemlerin kurulum aşaması incelenirse ciddi anlamda lider ruhlu kurucusu olduğu aşikar oluyor.

İyi bir ekip kurmanız durumunda iş arkadaşlarıniz ürün ve hizmetlerinizi en iyi şekilde tanıtarak parlatır ve firma için canla başla çalışır. Aynı zaman da ekip sinerji oluşur ve markalama ile kurumsallaşma yolunda hızla yol alınır.

Yorumlar