Başarılı Olmak ve Başarılı Olmaya Devam Etmek


Şimdi zirveye çıkmak mı zor yoksa zirvede kendi rekorunu kırarak bütün rakiplere meydan okuyarak kendi kendinle yarışma haline girerek zirvede kalmak mı daha zor? 

Başarıli insanlar incelendiğinde başkalarının sayesinde başarılı olanlar, tesadüf olarak başarılı olanlar ve kendi çalışmaları sonunda başarılı olanlar olarak sınıflandırılır. Peki siz nasıl başarılı oldunuz. 

Başarıyı ister maddi isterseniz rahmani yada nefsi olarak kabul edin. Kisiden kişiyse ve amaçlarina göre başarı sınıflandırmak mümkündür. Başkalarının sayesinde başarılı olanlar o insanın desteğini çekmesi durumunda başarılari yerle bir oluyor.

Diğer taraftan cahil insanlar yada bazien tesadüfi başarılı insanlar eninde sonunda başarısız olarak hayatlarına devam ederler. 

Oysa amaç gelip geçici başarı değil kalıcı olmaktır. Kalıcı başarı için de kendi kendini motive ederek, öğrenmeyi öğrenme yöntemini benimseyerek sureki yeni bilgi ve deneyimlerle öğrendiklerini uygukamak için harmanlayarak kendisine faydalı olacak bilgileri faaliyete koymak, azim ve sabırla devamını getirmektir.

Azim ve kararlılıkla amacına ulaşmak için çaba göstermek istemeyen biri hangi okulda okuması ve eğitim seviyesi ile elindeki olanakları ne olursa olsun başarılı olamaz. İlk okul mezunu bile sadece kararlı ve azimli olmasi ile başarılı olur ve başarısı kalıcı olur. 

Ancak ister okunuş olsun isterse okumamış olsun iş dünyasında başarılı olanların yolu eğitimle işletme kültüründen geçiyor. İş dünyasında hem kendine uygun faydalı bilgiler uretmek ve karar alarak uygulaması gerekli işte bu durumda yeterki gelmedigi zamanlarda danismanlardan faydalanmak yada işletme konusunda yetenekli insanları ise almalıdır.

Ortalama zeka düzeyine sahib insanlar bile akılı davranarak en az günde yarım saat kendini eğitmek ve işini geliştirmek için çapa harcayan ve gerekli kişilerden destek alanlarin başarıları hep kalıcı olmuştur.

Yorumlar