Başarısızlik Başarıya Mi Götürüyor?


Yanlış yaparak başarılı olacağına, başarısının başarısızliktan geçtigine inandırmak isteyen ve inanan insanlar var. Sanki başarılı olmak için ilk önce başarısı olun sonra başarılı olursunuz demeye getiriyorlar. 

Başarısız olmanın ilk nedeni yanlış yapmak, yanlış yaparak doğru sonuç alınamaz. İş hayatında öyle yanlış yapmak sizi başarısiz yapar, başarısızlikta başarılı yapmaz.

Bazı insanlar, insanları başarısız olmanın başarıya giden yol olduğunu söylüyorlar ancak asla doğru değildir. Başarılı olmak için doğru yapmanız ve doğru bilgi sahibi olup doğru zamanda doğru eylemde bulunmak gerekiyor. 

İşte doğruların içinde başarı yolunda ilerlerken yapilan küçük yanlış yüzünden başarısız olunması durumuna bundan ders alarak yanlış yapmamak insanı başarıyi çağırır. Yanlış yaparak başarısızlıkla başarılı olacağına sadece aptallar inanır. 

Başarılı olmak için yanlış yolda gitmeyi terk etmeniz lazım. Doğru yolda zamann zaman yanlışlar yapsanizda doğru yola girer ve hatalarınizdan dönerseniz başarılı olmak için daha güçlü olursunuz.

Her yanlışin ve başarısizligin maddi, zaman ve psikolojik olarak kayıpları vardır. Zarara uğramak yerine işin detayı ve nasıl yapılması gerekir diyerek işi bilenlerden yardım almaniz sizi daha kısa zamanda en az zararla en iyi şekilde başarılı olmanıza destek sağlar ve zarar etmenizi engeller. 

Başarısızlık insanı başarıya ulaştırmış olsaydı en başarılı insanlar en başarısız insanlar olmasi gerekiyor diye bir beyin karışıklığa neden olur. Medyada başarısızliga uğrayarak başarılı olan insanlarin hayat hikayeleri paylaşım yapılarak yazılsa bunlar sadece başarılı olmuş olanlar. Birde başarısız olup hayatı bitenler bakmak lazım. 

Başarı azimle doğru yolda kendini geliştirmek ve doğru bilgi ile insanlardan destek alarak kararlı şekilde yoluna devam etmektir. Mücadele ruhu olmayan , Kendini geliştirmek istemeyen , okumaktan ve öğrenmekten uzak insanlar başarılı olamaz. Ancak kararlı bir insan yolundan sapmadan başarı yolunda ufak başarısızlıklardan ders alarak devam ederse başarılı olur.

Yorumlar