Bayilik Almak İsteyenler?


Neden bayilik verilmeli? Çünkü daha fazla alanda daha az risk alarak başka bölgelerde urun satmak ve markalaşma nin  ve finansman bulmanın en kolay yoludur bayilik vermek.

Neden bayilik alınmalı sorusuna verilecek cevap ise hazır bir denenmiş çalışan bir sisteme dahil olup hemen para kazanmak, iş yeri dekor, ürün ve hizmetlerin belirlenmesi, fiyatlandırma, elaman eğitimleri , işletme yönetim desteği, ürün tedarik ve yeni ürün, hizmet bulma zahmetine girmeden sadece sermaya koyarak en az risksiz yöntemle iş hayatına atılıp uluslar arası yada ülke genelinde bilinen markadan faydalanarak para kazanmaya başlamaktir.

Bayilik alanda verende kazanan taraf olup sistem kazan kazan mantığı ile çalışıyor. Urun odaklı temsilcilik vermeye bayilik denilir ve işletmenin merkezinij bire bir kopyası ile hizmetlerinin sunumu İçin marka ve isim hakini alarak kendisini kullanmasına izin verilen genelde hizmet odaklı işletmeler de franchise verilir.

Ancak ülkemizde franchise vermek de bayilik olarak adlandırılır. Ozelikle yeteri kadar bilgi ve deneyimi olmayan ama parası olan kişiler için bayilik almak daha mantıkli ama kendi sistemini kuracak kadar bilgi ve deneyimi olanlar için mantıklı değil.

Şu anda işletmesi olan kişiler bayilik sistemi oluşturarak bayilik vermeleri hem satışları artırmak hemde kendisinin ulaşamadığı bölgelerde ürün satmak ve bayilik parası alarak finansman sağlamak için en iyi yöntemdir. 

Ozelikle son yıllarda yerel marka halinde olan firmalar bayilik vermek için çalışmalar başlatmis olup uluslararasında bile ciddi anlamda başarı yakalayan Türk firmaları var. Bununla birlikte kendisi dahi kazanamayarak baykik vermek isteyen firmalar da var

Bayilik alacak olanların sadece firma yetkilerinin kendilerine verdikleri bilgi ile yetinmeden başka birine detaylı şekilde analizinde bulunacak ve karar almanjzda destek sağlayacak işletme yönetim danışmanlarina sormanızı tavsiye ederim.

Yorumlar